Mostarski Zrinjski je sinoć u okviru prvog meča play-offa Konferencijske lige savladao Slovan sa 1:0, a junak bh. prvaka bio je Nemanja Bilbija.

Zrinjski je tokom cijelog susreta bio bolji rival na terenu, a to su iskoristili u 89. minuti kada je Bilbija glavom pogodio za minimalnu, ali veliku pobjedu Zrinjskog.

“Sigurno zaslužena pobjeda. Iz mog ugla na terenu mislim da smo dominirali, ako ne 90 minuta, možda 80. Možda je i najslađe postići ovako pogodak. Možda smo mogli postići i još jedan, da bude 2:0. Prvo poluvrijeme je završeno, imamo prednost sedam dana je do nove utakmice i cilja koji svi priželjkujemo”, kazao je Bilbija pa dodao:

“Nije to veliki trenutak samo za mene. To je sjajno za navijače, za cijeli grad. Osjetili smo sjajnu atmosferu prije utakmice i kao što sam rekao možda je ovo najslađa pobjeda. Moram pohvaliti sve. Neki trenuci kada smo pali navijači su nas digli i hvala im na tome.”

Za kraj, Bilbija je kazao da vjerujem da Zrinjski može u grupnu fazu.

“Da kažem da ne može slagao bih. Vidimo da može. Vjerujemo u to, osjetili smo fenomalnu atmosferu i vjerujem da možemo.”

Revanš se igra narednog četvrtka u Bratislavi.

(Reprezentacija.ba)