Zrinjski je večeras u Mostaru u prvom meču play offa Konf. lige pobijedio slovački Slovan sa 1:0 i stigao na korak do historijskog plasmana u grupnu fazu.

Gol za trijumf aktuelnog šampiona BiH zabio je Bilbija u 89. minuti, a trener Sergej Jakirović govorio je nakon utakmice za Arena Sport.

“Odigrali smo odličnu utakmicu. U prvom poluvrmenu nam je falio sam gol, rekao bih čak i dva, jer smo dominirali u svim segmentima igre. Nastavili smo u drugom dijelu isto, na kraju je ovaj gol zasluga pristupa. Tražio sam još odlučniji pritisak u nastavku i to se evo isplatilo u 89. minuti susreta kada je Bilbija pogodio mrežu Slovana”, rekao je Jakirović i dodao:

“Dobro smo ih analizirali. Gledali smo moje kolege i ja pet njihovih utakmica. Odgovara im kada igraju protiv boljih protivnika, a danas smo ih mi ganjali i pripremili smo se dobro. Ovo je samo prvo poluvrijeme. Čeka nas veliki revanš u Slovačkoj. Ovo nam je sedma utakmica ove sezone u Europi i dobijamo na samopouzdanju. Vidimo da možemo parirati protivnicima u Europi. Čeka nas puno veći pritisak u revanšu uz pun stadion. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti i da ćemo se plasirati u Konferencijsku ligu.”

Revanš susret na programu je narednog četvrtka u Bratislavi od 20,30 sati.

(Reprezentacija.ba)