Sarajevo u petak od 20,00 sati u Zenici u okviru šestog kola PL BiH dočekuje Slobodu.

Uoči ovog duela održana je i zvanična press konferencija, a prisutnim novinarima su se obratili trener Sarajeva Feđa Dudić i lijevi bočni Nemanja Tomašević.

“Sigurno je da je iza nas težak period. Ipak, radimo sve na taktičkom, fizičkom i mentalnom planu da što prije izađemo iz ove krize. Hvala predsjedniku na podršci, a predstavnici Hordi zla došli su na trening i dali su nam podršku što nam je bitno. To je pokazatelj da smo ujedinjeni i na istoj strani”, kazao je Dudić na samom početku i nastavio:

“Vratio bih se unazad, kada je bilo predstavljanje, govorili smo o jasnim planovima i ciljevima, ali i sezoni koja nas očekuje i šta hoćemo. Imali smo neuspješnu sezonu. Došlo je do obrata i tada smo napravili rez gdje je rečeno da ekipa ima dosta uspona i padova i da svi moramo biti smireni i strpljivi. Ekipu je napustilo 17 igrača. Došlo je devet novih i to je veliki broj. Na toj press konferenciji nismo davali velika obećanja i priče o trofejima. Pričali smo i cilju, da stabilizujemo klub u svim segmentima i izlazak u Europu te od toga nećemo odustajati.

Dudić se osvrnuo i na sutrašnji meč sa Slobodom.

“Sloboda dolazi u dobrom raspoloženju. Igrali su sa Borcem i Tuzlom, a to su ekipe koje pretenduju ka Europi. Nisu primili gol, dosta dobro stoje u odbrani i moramo mnogo pažnje obratiti na to kao i na prekide. Glavni fokus nas je na samim nama. Želio sam igračima da prenesem da rade ono što najbolje znaju. Svi su oni ovdje zbog nekih svojih vrlina, neko je dobar dribler, neko ofanzivac, te sam im rekao da rade ono što najbolje znaju. Nekad će to biti uspješno, a nekad neće. Kazao sam im da to stalno rade na utakmici. To je bio naš fokus, očekujem pozitivnu reakciju od strane igrača i vjerujem da će biti vidljivo. Utakmice Sarajeva i Slobode privlače veliku pažnju, očekuje nas zanimljiva utakmica zbog našeg stanja Probat ćemo da dođemo do pobjede i imamo mir pred derbi sa Željezničarom.”

Sarajevo je izgubilo posljednje dvije utakmice, primilo čak sedam golova, a Dudić tvrdi da njegovi izabranici nisu zaboravili igrati fudbal te da se krize dešavaju i u mnogo većim klubovima.

“Sve se analizira danas, kako mi analiziramo druge, tako i oni nas. Vidjet ćemo da li će Vlatko Drobarov biti spreman za sutrašnju utakmicu. Obavit će trening i vidjet ćemo. Promjena će biti. Nisu ovi momci zaboravili igrati, sad nekome micati glave ne treba. Svima se krize dešavaju, pa i najvećim klubovima. Priče o klanovima su nebuloze. Ko širi takve priče ne želi dobro klubu. Volio bih da dođete na trening, ali da mi ne znamo da ćete doći i da se vidi kako treniramo i tu atmosferu. Ja da gledam sa strane, rekao bih da Sarajevo neće izgubiti utakmicu u prvenstvu. Svaki klub dobije flašu sreće na početku sezone, neko je iskoristi odmah, a neko kasnije. Probat ćemo da se izdignemo.”

Nemanja Tomašević ističe da je atmosfera u klubu na zavidnom nivou.

“Na nama je da narednu utakmicu ispoštujemo maksimalno, ono što nismo u prethodnim. Mislim da ćemo to dobro odraditi sutra i čeka nas dobra utakmica. Najlakše da se sjedi i da se priča. Ja nisam bio u klubu koji je imao bolju atmosferu. Nije to samo moj, nego komentar mnogih igrača tu. Bili su u raznim klubovima, velike karijere, ja sam bio u mnogo klubova i mislim da nikad nisam bio u zdravijoj atmosferi”, riječi su Tomaševića.

(Reprezentacija.ba)