Velež i Igman su jučer remizirali u okviru zaostalog meča drugog kola Premijer lige BiH, a nakon meča bilo je burno između pojedinih navijača Veleža i trenera Amara Osima.

Amar Osim nakon meča nije dao izjavu za MYTV zbog sukoba sa pojedincima sa tribine koji su ga vrijeđali, a sve je kuliminiralo kada je Amaru upućena psovka za legendu bh. fudbala Ivicu Osima.

Ipak, Osim je stigao na press konferenciju nakon utakmice gdje je govorio o meču i trenutnoj situaciji u redovima Rođenih.

“Očekivano teška utakmice i zbog vremena, a i zbog protivnika koji je došao totalno rasterećen nakon pobjede nad Sarajevom. Nedostatak svježine im je bio kompenziran tim nedostatkom pritiska. U prvom poluvremenu smo se patili s njima više nego što smo mislili. Dali smo gol, ali on nije bio plod neke igre i dominacije. Žao mi je što smo primili gol kad smo se već bili stabilizovali, ali zaslužili su da daju gol”, kaže Osim i dodaje:

“Drugo poluvrijeme smo kontrolisali, ganjali, vrtili, igrali s puno rizika znajući da nas oni neće moći kazniti jer je falilo svježine. Nismo uspjeli krunisati našu nadmoć i naše “juriše”. Nismo imali ni sreće, moram reći. Ostaje nam taj jedan bod, a znajući kakva je liga i da nisi imao sreće (stativa, prečka…), te da u Igmanu igraju igrači koji su ne tako davno osvajali titule, nismo zadovoljni, ali nismo izgubili. Nažalost, u nogometu nema ono na poene. Da ima – mi bi pobijedili. Ostaje nam po bod. Obzirom na to da su se igrači borili i trudili, ja im nemam previše toga zamjeriti.”

“Treba nastaviti raditi i truditi se i očekivati da ti se to vrati nekada. Pogotovo kada nam se neki igrači vrate. Mi smo desetkovani već mjesec dana. Imamo na klupi knap broj igrača, od kojih dva ne mogu ući. Imamo tri golmana na klupi zato što nam fali igrača, a dva ‘invalida’ koja ne mogu ući jer su povrijeđeni. Mislim na Ovčinu i Džankovića, a imamo još pet bitnih igrača koji su povrijeđeni. Danas nije upalilo, upalit će drugi put”, kazao je Osim.

Velež je u dosadašnjem dijelu sezone remizirao sa Posušjem i Igmanom po 1:1, savladao Želju sa 3:1 i ubilježio poraz od Leotara 1:0. U Europi su ispali od Hamrun Spartansa.

(Reprezentacija.ba)