Zrinjski će sutra dočekati slovački Slovan, a susret je najavio trener, Sergej Jakirović.

“Neću ništa otkriti ako kažem da nas čeka jedan jako kvalitetan protivnik, daleko najuspješnija, najbolja ekipa slovačke lige. Velik klub za njihove prilike. Gazda koji puno ulaže u tu momčad”, kaže Jakirović pa dodaje:

“Samo kad vidim roster njihov, kad pogledam gdje su neki igrači sve igrali, onako na prvu nije mi svejedno. Ali nema veze. Zato je fudbal prelijepa igra gdje budžeti i imena igrača ne igraju. Samo u onom trenutku kakav si, tako da naravno da imamo šanse. Igramo s ekipom koja ima 11 reprezentativaca, koji imaju jako dobrog napadaču u liku Greena koji je igrao Premiership, tako da ćemo morati s te strane biti skoncentrisani, fokusirani, oprezni na momente.”

Jakirović ističe da imaju priliku uraditi nešto što nije niko u bh. fudbalu.

“Ono što sam ja vidio u njihovim utakmicama s Olimpijakosom je da su zaslužili prolaz. To je zato što oni vole igrati s boljim ekipama od sebe, favoritima, to znam. S te strane će im možda biti teže igrati s nama, jer u Slovačkoj svi očekuju da će nas proći i to je na njih pritisak. S druge strane mi nemamo šta izgubiti. Želim da moji igrači uživaju. Došli smo do plej-ofa. Na početku ovih kvalifikacija sam rekao da sanjam da napravimo nešto u Evropi. Polako se to ostvaruje. Imamo priliku generacije da napravimo nešto što nije zabilježeno u bh. fudbalu i ja se nadam da ćemo u tome uspjeti u ove dvije utakmice”, istakao je Jakirović.

Utakmica Zrinjski – Slovan igra se u četvrtak od 20:00 sati uz prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)