Dva vezana poraza od Tuzla Cityja i Igmana donijela su veliko nezadovoljstvo među navijače Sarajeva. Tipično za naše prostore, uslijedio je val kritika na račun trenera Feđe Dudića i njegovih izabranika, međutim rukovodstvo tima sa Koševa se ne da slomiti pod pritiscima.

“Kao što tri pobjede nismo dočekali euforično, tako nas ni dva poraza neće baciti u očaj”, poruka je predsjednika Ismira Mirvića koji je javno poručio kako Feđa Dudić ima podršku svih  u klubu. A na situaciju vezanu za Sarajevo kao idealan sagovornik nametnuo se Senad Repuh čije je ime zlatnim slovima upisano u klupsku historiju. Bordo dres je nosio u gotovo 200 utakmica i pritom osvojio nekoliko trofeja.

Foto: FK Sarajevo

Iako danas nije u fudbalu, pomno prati sve što se dešava u njegovom voljenom klubu.

– Mnogo toga pozitivnog se desilo Sarajevu u posljednjem periodu. Tu, prije svega, mislim na dolazak Ismira Mirvića koji je pokazao da ima velike ambicije. Njegovim dolaskom stvari su pomaknute s nule, krenula je dobro i sezona, ali, evo, sada poslije dva poraza odmah se ploča mijenja, traži se smjena trenera… Oscilijacije su moguće, bilo je promjena, no isto tako igrači i trener moraju biti svjesni i znati se nositi s pritiskom. Sarajevo je veliki klub gdje se traži samo jedno – rezultat, kaže Senad Repuh na početku razgovora za Reprezentacija.ba portal.

Posljednji poraz Sarajevo je doživjelo od novajlije u ligi, ekipe Igmana, a prije toga izabranike Feđe Dudića je “ponizio” Tuzla City slavivši s uvjerljivih 5:1.

– U našoj ligi favoriti ne pobjeđuju, klubovi su više-manje izjednačeni, tako da se sve može očekivati. Pa i to da izgubimo od Igmana… Kao što je rekao predsjednik, ako nismo euforično gledali na prve tri pobjede, ne trebamo ni sada padati u očaj. Bolje da je “pljuska” došla sada na početku sezone kada se greške mogu ispraviti nego kasnije. Kako kažu, svako zlo za neko dobro.

Foto: FK Sarajevo

Ističe kako Dudiću treba dati punu podršku.

– Feđa je trener iza kojeg su rezultati u Veležu, nije tek tako završio u Sarajevu i ne sumnjam da će opravdati povjerenje. I njemu treba vremena, prije svega da se igrači i publika naviknu na njega, a onda će sve doći na svoje. Vjerujem da će Sarajevo vratiti tamo gdje mu je i mjesto, a to je na vrh.

Repuh je u trenerskoj karijeri imao priliku da samostalno vodi Sarajevo, doduše veoma kratko, a ne krije da mu je želja jednog dana vratiti se na Koševo.

– U Sarajevu sam se rodio, ostvario kao igrač i naravno da mi je želja jednog dana ponovo raditi tu. E, sad u kojoj ulozi i da li će ikada doći do toga, ne znam. U zadnje vrijeme malo sam se udaljio od fudbala. Iako sam stekao sve te licence, nisam trenerski angažovan već skoro tri godine, posvetio sam se više porodičnom viznisu. Niko ne zna šta donosi sutrašnji dan, kaže Senad Repuh na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal.

(Reprezentacija.ba)