Dva vezana poraza od Tuzle i Igmana donijela su do eksplozije nezadovoljstva navijača FK Sarajevo. Tipično za naše prostore odmah se traži smjena trenera, promjena igrača, sportskog direktora, administracije i svih segmenata kluba…

Predsjednik FK Sarajevo ipak se ne da slomiti pod pritiscima pa je treneru dao punu podršku.

“FK Sarajevo želi da informiše javnost da šef stručnog štaba Feđa Dudić ima našu punu podršku. On nije došao kao trener koji će Sarajevo voditi pet utakmica, zajedno smo dogovorili i ušli u proces koji će trajati sve do konačnog uspjeha”, stoji u saopštenju Sarajeva koje još dodaje:

“Kao što tri pobjede nismo dočekali euforično, tako nas ni dva poraza neće baciti u očaj. Ušli smo u takmičenje gdje se podrazumijevaju i pobjede i porazi koji često zavise od puno faktora. FK Sarajevo je veliki klub sa tradicijom i mi smo toga svjesni. Naravno, sve što je bilo na terenu ali i zvan njega biće analizirano i ispravljeno. Možda je i dobro što su se porazi desili na početku sezone jer imamo dovoljno prostora i vremena da reagujemo”.

Sarajevo je nakon pet kola ostvarilo tri pobjede, protiv Borca, Sloge Meridian i Posušja, te dva poraza, od Tuzle City i Igmana.

(Reprezentacija.ba)