Protekli vikend igrane su utakmice u ligama petice, a u nastavku donosimo pregled ocjena bh. fudbalera.

Rade Krunić je sa Milanom savladao Udinese sa 4:2, a bh. veznjak je na terene proveo 84. minute. Dobio je ocjenu 6.7, a imao je 32 tačna od ukupnih 38 dodavanja, dobio je četiri od osam duela.

Inter je u posljednjim sekundama savladao Lecce sa 2:1. Edin Džeko je u igru ušao u 67. minuti, a portal SofaScore ocijenio ga je sa 6.6. Džeko je imao pet od šest uspješnih pasova, a dobio je jedan od pet duela.

Augsburg našeg Ermedina Demirovića je kao gost savladao Bayer Leverkusen sa 2:1. Demirović je igrao do 65. minute, a dobio je ocjenu 7.5. Ubilježio je jednu asistenciju, imao je osam od 12 tačnih dodavanja, te je dobio šest od 12 duela.

Marseille je remizirao sa Stade Brestoisom 1:1. Sead Kolašinac je ušao u igru u 82. minuti i zaradio ocjenu 6.4. Za osam minuta imao je samo dva dodira s loptom.

Nice i Strasbourg su odigrali 1:1, a u redovima gostiju igrao je Sanjin Prcić. Bh. veznjak je u igru ušao u 62. minuti i dobio je solidnu ocjenu 7.1. Ostvario je 14 tačnih dodavanja od ukupnih 18.

Angers je uzeo bod na gostovanju kod Auxerrea odigravši 2:2. Halid Šabanović je odigrao svih 90 minuta, a dobio je ocjenu 6.1. Pored žutog kartona koji mu je umanji ocjenu, imao je 40 od 49 tačnih dodavanja, četiri dobijena duela od devet.

Ostali fudbaleri iz BiH koji igraju u ligama petice, Asmir Begović, Miralem Pjanić, Ermin Bičakičić, Mate Jajalo i Petar Zovko nisu ubilježili nastupe, a Milan Đurić večeras igra sa Veronom protiv Napolija.

(Reprezentacija.ba)