Željezničar je u subotu na Grbavici u sjajnom meču petog kola PL BiH savladao Tuzla City rezultatom 4:2.

Bila je ovo druga pobjeda za Plave u novoj sezoni, a trener Edis Mulalić istakao da je njegovom timu pomogla analiza prethodnih susreta Tuzle.

“Turbulentna sedmica za nas, ali smo svi bili fokusirani na rad i trening. Pomogla analiza prethodnih utakmica Tuzla Cityja. Željeli smo raditi stvari kao Sloboda i one stvari kontra od Sarajeva. Spremali smo se i momci su odgovorili na najbolji način. Prvo poluvrijeme je bilo najbolje otkad sam ja ovdje. Pribojavao sam se da će možda doći kazna, ali eto nije došla. Nismo se htjeli povući, željeli smo nastaviti gdje smo stali, nekih 70 minuta to je bio visoki intenzitet. Kada smo pravi teško je igrati sa nama. Znam šta ovi momci mogu”, rekao je trener Želje nakon susreta i dodao:

“Bilo je deset utakmica kao naše današnje prvo poluvrijeme, samo je danas očepilo. Ranije nismo mogli zabiti gol, a sada se sve otvorilo. Bilo je tu utakmica sigurno gdje smo trebali pobijediti, ali nismo uspjeli. Ne nagradimo se uvijek. Treba ostati prizeman, samo je u radu i treningu rješenje, ništa više. Momcima kapa do poda. Odgovorili su na pravi način. Čestitam im. Tek su u ovoj utakmici vidjeli šta znači igrati za Želju.”

Željezničar je trenutno treći na tabeli sa osam osvojenih bodova.

Izabranici Edisa Mulalić narednog vikenda igraju derbi protiv Borca.

(Reprezentacija.ba)