U okviru finala Super kupa večeras se sastaju Real Madrid kao osvajač Lige Šampiona i Eintracht Frankfurt kao pobjednik Europa Lige.

Real Madrid – Eintracht Frankfurt (21:00 sati, Arena Sport)

Madriđanima će ovo biti prva utakmica u novoj sezoni. Prethodno su odigrali samo tri pripremne utakmice, a prvenstvo Španije počinje naredni vikend.

S druge strane Eintracht je odigrao meč Kupa Njemačke u kojem su savladali Magdeburg sa 4:0, a u prvom kolu Bundeslige poraženi su od Bayerna sa visokih 6:1.

Večerašnji meč timovi su osigurali krajem maja. Real Madrid je u finalu Lige Šampiona savladao Liverpool sa 1:0, dok je Eintracht bio bolji od Rangersa sa 2:1.

Kraljevski klub je veliki favorit večeras. Kladionica MaxBet na dan utakmice nudi kvotu 1.48 na pobjedu Real Madrida. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Real Madrid ima priliku doći do 21. trofeja u Europi. Ligu Šampiona su osvojili 14 puta, dva puta Kup UEFA i četiri puta Super kup. Eintracht je Ligu Šampiona osvojio jednom, dva puta su osvajali Kup UEFA (današnja Europa Liga), te jednom Intertoto kup.

Najavljeni sastavi:

Real Madrid: Courtois; Carvajal, Militao, Alaba, Mendy; Kroos, Casemiro, Modric; Valverde, Benzema, Vinicius Jr.
Eintracht: Trapp; Toure, Ndicka, Tuta; Knauff, Sow, Rode, Lenz; Gotze, Kamada; Borre.

Utakmica se igra u Helsinkiju od 21:00 sati uz TV prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)