Večeras nas očekuje deset utakmica trećeg pretkola Lige Šampiona nakon kojih ćemo saznati parove play-offa. Nekoliko bh. fudbalera očekuje nastupe.

Dinamo – Ludogorets (20:00 sati)

Dinamo je u prvoj utakmici napravio sjajan posao i pobjedom od 2:1 u Bugarskoj najavio prolazak u narednu rundu. Ipak, Ludogorets se nije predao i na Maksimiru nas očekuje zanimljiv meč.

Dinamo je za vikend remizirao sa Varaždinom 1:1, dok Ludogorets nije igrao svoj meč bugarskog prvenstva kako bi se na što bolji način odmorili za revanš.

Modri su u prvoj utakmici već nakon devet minuta vodili sa 0:2 golom Perića i autogolom Padta. Konačnih 1:2 postavljeno je još u 22. minuti. Ludogorets je imao veći posjed lopte i više udaraca tako da nas večeras očekuje neizvjestan meč.

Domaću su večeras favoriti. Kladionica Meridian na dan utakmice nudi kvotu 1.80 na pobjedu Dinama. Ostale kvote s ovog meča možete pogledati ovdje.

Bh. reprezentativac Luka Menalo je svoju priliku za igru dobivao u drugom poluvremenu te se takav scenario očekuje i večeras. Amer Gojak još uvijek ima čudan status u Dinamu, a prema nekim natpisima ove sedmice će se više znati o njegovoj budućnosti u nekom drugom klubu.

Večerašnja utakmica počinje u 19:00 sati.

Ferencvaros – Qarabag (20:00 sati)

Prvi meč u Azerbejdžanu završen je remijem 1:1 i Ferenc će na svom stadionu pred svojim navijačima tražiti prolazak u play-off i konačnu bitku za grupnu fazu Lige Šampiona.

U prvom susretu Eldar Ćivić odigrao je svih 90 minuta, Muhamed Bešić i Adnan Kovačević su ušli u drugom poluvremenu dok je Stjepan Lončar bio na klupi. Ćivić je i večeras najavljen u startnih 11 Ferencvarosa.

Mađarski prvak je blagi favorit. Kladionica Meridian na dan utakmice nudi kvotu 2.25 na pobjedu Ferencvarosa. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Utakmica se igra od 20:00 sati.

Sturm – Dynamo Kiev (20:30 sati)

Prva utakmica je završena pobjedom Dynama 1:0, ali je Sturm imao svoje prilike na utakmici i sasvim sigurno da se imaju čemu nadati u večerašnjem duelu.

Jusuf Gazibegović je odigrao cijeli susret, a i večeras je najavljen u prvih 11.

Blagu prednost kladionice daju Austrijancima. Kladionica Meridian na dan utakmice nudi kvotu 2.45 na trijumf Sturma. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Meč se igra od 20:30 sati.

Od ostalih utakmica vrijedi izdvojiti duel Viktorie Plzen i Sheriffa. Prva utakmica je završena pobjedom Plzena 2:1. Stjepan Radeljić je najavljen od prve minute u dresu Sheriffa.

Još jedan bh. fudbaler će večeras na teren, ali sa nemogućim šansama za prolaz. Luka Juričić u dresu Pyunika dočekuje Crvenu zvezdu koja je prvi meč pobijedila sa 5:0.

(Reprezentacija.ba)