Najjači hrvatski sportski mediji pisali su proteklih mjeseci o konkretnim ponudama koje su za Amera Gojaka stigle u Dinamo iz Italije, Engleske i Njemačke.

No proteklih dana pojedini portali dolazili su do informacija kako Dinamo Amera prvo planira prodati u SAD, a zatim ni više ni manje nego u Zrinjski.

Iz menadžerskih krugova curilo je kako takve informacije upravo plasiraju pojedine struje kako bi “slomile” Gojaka u pritiscima da potpiše novi ugovor.

Slično je za “Avaz” potvrdio i otac Amera Gojaka, Ahmed, inače bivši sarajevski načelnik policije, a danas agent svom sinu.

– Amer na stolu ima tri ponude iz evropskih klubova. Ako Bog da, iduće sedmice sve će bit završeno – rekao je Ahmed Gojak za “Avaz“, te dodao kako su takve informacije plasirali zlonamjernici kako bi prikrili sve ono što se u proteklom periodu dešavalo.

Čak si u korektni hrvatski mediji pisali o nelogičnosti Gojakovog statusa, koji je imao povjerenje trenera u najtežim europskim utakmicama gdje je pružao odlične partije, a nije imao minutažu u domaćem šampionatu protiv značajno lakših protivnika.

Ništa bolji status, sve donedavno, nije imao ni Luka Menalo koji je briljirao na posudbama u Olimpiji i Rijeci, a u Dinamu minute dobijao na kapaljku.

Gojak je u Dinamo stigao još kao maloljetan igrač, te je jedini igrač mlađi od 18 godina koji je BiH napustio u transferu većem od milion KM. Nekadašnji kapiten U21 BiH prije dvije sezone potpisao je za Torino u transferu teškom osam miliona eura, no u klubu nije dobio priliku za dokazivanje u teškoj situaciji borbe za opstanak. U periodu njegovog prilagođavanja na Seriju A su se promijenila čak tri trenera koja su pokušavala ostaviti Torino u šampionatu Italije i koji su se oslanjali na igrače već navikle na ovu prilično taktički zahtjevnu ligu.

Uz dobru formu Gojaka i Menala, i reprezentacija BiH sigurno bi imala dodatni kvalitet.

(Reprezentacija.ba)