Amar Dedić (19) je u subotu odigrao svih 90 minuta na poziciji desnog beka u gostujućem trijumfu Salzburga nad Hartbergom u meču trećeg kola austrijske Bundeslige.

Salzburg je slavio sa 2:0, a Amar je prvi put nastupio u Bundesligi u dresu Salzburga.

Talentovani bh. reprezentativac je prošle sezone igrao na posudbi u Wolfsbergeru, a nakon utakmice protiv Hartberga govorio je za austrijske medije.

“Sjajno je što smo pobijedili i to na mom debiju u Bundesligi u dresu Salzburga. Trebali smo u prvom poluvremenu zabiti dva ili tri gola. Ipak, možemo biti zadovoljni rezultatom”, rekao je Amar nakon utakmice i dodao:

“Dobio sam priliku za igru i naravno da sam želio da je iskoristim. Ja sam još uvijek mlad, ali sada sam odigrao svih 90 minuta i to je dobro. Prošle sezone sam igrao na posudbi u Wolfsbergeru i to je definitivno bila prava stvar za mene. Igrao sam mnogo i svaku utakmicu od samog početka. To je veoma bitno za igrača koji ima 19 godina.”

Naš reprezentativac je poručio da će nastaviti sa napornim radom i nada se da će dobijati sve više šansi za igru.

“Trener nam je jasno poručio da će igrati oni koji budu bolji. Dakle, bit će nagrađeni igrači koji se budu trudili i naporno radili. Važno je da iskoristite priliku koju dobijete. Za mlade igrače poput mene Salzburg je idealan klub za razvoj. Igramo i u Ligi Šampiona. Naravno da želim da ostanem, želim se dokazati i postati bolji.”

(Reprezentacija.ba)