Sarajevo je u subotu na Koševu u meču četvrtog kola PL BiH savladalo Posušje rezultatom 1:0.

Pobjedonosni gol zabio je Ahmetović u 85. minuti, a trener domaćih Feđa Dudić je nakon meča izjavio da je ovo za njega najslađa pobjeda od dolaska na klupu Bordo tima.

“Sigurno najemotivnija utakmica do sada, jer takav je bio i rezultat i sve. Kada se sve uzme u obzir, za mene je ovo najslađa pobjeda od ove tri. Poremetila nas je povreda Aničića na samom početku i u prvih 20 minuta smo mnogo griješili. Ipak, kada smo uhvatili tempo onda smo kontrolisali susret u potpunosti”, kazao je Dudić i dodao:

“Tribine su nas nosile, kako smo mi pojačavali napade, tako su i oni pojačavali navijanje. Definitivno se vidi da dišemo svi za jednog, svi za klub i to je fenomenalno. Koliko znam danas smo i stigli taj rekord koji Sarajevo ima za najbolji početak sezone sa vezane tri pobjede. Samo dva puta u historiji Premijer lige BiH je Sarajevo otvaralo sezonu sa tri vezane pobjede, u sezonama 2002. / 2003. i 2006. / 2007. Nadam se da nećemo stati na tome i da ćemo ostvariti i četvrtu te nastaviti taj put pred nama.”

Sarajevo već u srijedu u Zenici igra zaostali susret prvog kola protiv Tuzle.

“U srijedu nas čeka nova utakmica. Mnogo igrača je povrijeđeno. Prodamo Mujakića, a povrijedi se Aničić i to je vjerovatno ponovo neka teška povreda u pitanju. Moram pohvaliti Drobarova koji je sa samo dva timska taktička treninga odigrao preko 80 minuta i zaista dao veliki maksimum. Na početku je bio malo nesiguran, ali kasnije je bio na visokom nivou kao i ostali igrači. Čestitam im od srca i idemo dalje. Nemamo vremena za veliko slavlje, već u srijedu je nova utakmica”.

Tri boda protiv Posušja donio je rezervista Mersudin Ahmetović.

“Mersu smo i ostavili da nam rješava utakmice. Merso je ostao da ovako uđe i riješi utakmicu, on je shvatio svoju ulogu i on svaku utakmicu daje to što treba. Imamo sasvim dovoljno napadača, svaku utakmicu neko daje nešto novo”. 

Trener Sarajeva se za kraj još jednom osvrnuo na narednog protivnika.

“Malo smo gledali utakmicu Tuzla Cityja i AZ Alkmaara na Grbavici, ali ne možemo mjeriti na osnovu toga. AZ Alkmaar je prejaka ekipa i Tuzla City je bio u podređenom položaju cijeli meč. Nadamo se u srijedu dobro ispunjenom stadionu. Mislim da su ovi momci zaslužili ovakvu podršku. Možda će nekad izostati rezultat, ali sigurno odnos neće nikad izostati dok sam ja na klupi. Uvijek će se ovako boriti i odnositi prema dresu, a za rezultat, kažem, nekad izostane jer ne možeš uvijek ni pobijediti.”

(Reprezentacija.ba)