Augsburg i Freiburg danas igraju meč prvog kola njemačke Bundeslige, a naš Ermedin Demirović (24) će debitovati za tim Augsburga.

Zanimljivo da je Ermedin u redove novog kluba stigao upravo iz Freiburga i zvaničnu stranicu kluba je goovrio o ovom susretu.

“Komična situacija jer sam prije nekoliko sedmica trenirao sa tim momcima. Jako ih dobro poznajem i nadam se da mogu biti od pomoći. Možemo pobijediti bilo koga kod kuće”, rekao je Demirović za zvaničnu stranicu Augsburga.

Naš reprezentativac je dobio zanimljivo pitanje koje se odnosilo na sportskog uzora.

Ponuđena su bila tri bivša Zmaja (Vedad Ibišević, Sergej Barbarez i Hasan Salihamidžić) te kapiten BiH Edin Džeko.

“Prvi sportski uzor mi je bio Edin Džeko, a zatim i Vedad Ibišević. Ipak, moj prvi orginalni Nike dres je bio od Cristiana Ronalda kada je igrao u Manchester Unitedu i nosio broj sedam”, istakao je Ermedin i otkrio kako je došlo do transfera u Augsburg.

“Imao sam nekoliko ponuta. Naravno, Freiburg je također bila opcija, uključujući i igranje u Europa Ligi. Ali, nisam ja uvijek imao lake trenutke ovdje i samo sam htio više nastupa. Nakon prvih razgovora sa Augsburgom, koji su došli tačno na vrijeme, shvatio sam odmah da sam spreman za to.”

Bh. reprezentativac je kazao i da je igrač koji na terenu uvijek ide punim gasom i da je to zbog toga što se probijao kroz život i da ništa nije dobio besplatno.

(Reprezentacija.ba)