Bivši reprezentativac Hrvatske planira uložiti novac u nekadašnjeg šampiona BiH

Dado Pršo zainteresovan za ulaganje u bivšeg šampiona BiH


Bivši reprezentativac Hrvatske planira uložiti novac u nekadašnjeg šampiona BiH
Foto: Ilustracija

Bivši reprezentativac Hrvatske Dado Pršo mogao bi zajedno sa Romeom Šapinom uložiti novacu redove nekadašnjeg šampiona BiH Brotnja.

Ovu informaciju otkrio je bivši sportski direktor Olimpika Romeo Šapina u razgovoru za portal hercegovina.info.

Šapina je dobio posao u Saudijskoj Arabiji, ai je otkrio kakve planove u budućnosti ima sa bivšim hrvatskim napadačem.

“Prije ovog poziva iz Saudijske Arabije imao sam plan vratiti se u Brotnjo. U klub bi ušao Dado Pršo s kojim sam prijatelj već 12-13 godina. Zajedno smo radili neke nogometne poslove u Francuskoj. Dado ima nogometnu akademiju u Senegalu, a njegov najbolji prijatelj je predsjednik francuskog drugoligaša Pau. Odlučili smo se da imamo jedan klub na našim prostorima u BiH koji bi dao priliku mladima, uz nekoliko stranaca”, rekao je Šapina za hercegovinainfo i dodao:

“U našoj ligi ih možete imati šest, a četvorica mogu krenuti u prvih jedanaest. No, kako se dogodio ovaj moj angažman morat ćemo sve odgoditi za budućnost. Od te ideje nećemo sigurno odustati i ja se nadam da će do toga sigurno doći. Brotnjo to zaslužuje. Ima tradiciju, ima uslove, potrebno je samo izgraditi još jedan pomoćni teren, jedan postoji i u Gradcu. Za početak je bio plan ući u Prvu ligu Federacije, a onda nastaviti put ka Premijer ligi.”

Inače, Brotnjo je šampion BiH bio u sezoni 1999. / 2000.

Klub iz Čitluka trenutno se takmiči u Drugoj ligi FBiH – Jug.

(Reprezentacija.ba)

Oznake: