Danas nas očekuje nekoliko utakmica na kojima će igrati bh. fudbaleri, a izdvajamo utakmice Dinama i Trabzonspora.

Varaždin – Dinamo Zagreb (20:00 sati)

Nakon sjajne pobjede u Ligi Šampiona nad Ludogoretsom, Dinamo nastavlja svoj put u domaćem prvenstvu gdje nakon prva tri kola ima i tri pobjede.

Modri su posebno bili odlični u napadu jer su postigli 12 golova. Varaždin nakon tri kola ima tri boda, savladali su Istru sa 2:1. Imaju gol razliku 2:4.

U kolu iza nas, Dinamo je bio bolji od Istre sa 4:1, dok je Varaždin poražen od Hajduka sa 2:0.

Gosti su veliki favoriti. Kladionica VolcanoBet na dan utakmice nudi kvotu 1.33 na pobjedu Dinama. Ostale kvote s ovog meča možete pogledati ovdje.

Luka Menalo očekuje nastup u drugom poluvremenu, dok je status Amera Gojaka i dalje nepoznanica. Jedni mediji u Hrvatskoj pišu da će igrati večeras, drugi ipak govore da neće biti u konkurenciji.

Utakmica se igra od 20:00 sati u Varaždinu.

Istanbulspor – Trabzonspor (20:00 sati, SportKlub)

Večerašnjom utakmicom Istanbulspora i Trabzonspora počinje nova sezona turske Superlige. Trabzon je prije nekoliko dana osvojio SuperKup Turske i današnjim gostovanje kreće u odbranu titule prvaka.

Trabzon je apsolutni favorit. Kladionica VolcanoBet daje kvotu 1.77 na pobjedu Trabzona. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Edin Višća je najavljen od prve minute i sasvim sigurno da će i u ovoj sezoni biti jedan od najboljih igrača Turske.

Meč počinje u 20:00 sati.

Večeras počinju Bundesliga i engleski Premiership. Eintracht od 20:30 sati dočekuje Bayern, dok Arsenal od 21:00 sati gostuje Crystal Palaceu.

(Reprezentacija.ba)