Zrinjski u četvrtak od 21,00 sati u Mostaru igraju prvi meč trećeg pretkola kvalifikacija za Konf. ligu protiv kazahstanskog Tobola.

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović govorio je na zvaničnoj press konferenciji uoči ovog susreta.

“Igramo protiv iskusne i jake ekipe. Imaju devet reprezentativaca Kazahstana, pet igrača sa Balkan i trenera iz Srbije. I on ima sigurno dobre informacije o nama. To je normalno. Mi ćemo napraviti sve da uspijemo otići sa prednošću na revanš. Svjestan sam da moram biti na visokom nivou, da moramo iskoristiti iskustvo ove četiri odigrane europske utakmice gdje smo vidjeli da  svaka i najmanja greška može rezultirati primljenim golom”, rekao je Jakirović i dodao:

“Moramo biti skoncentrirani, mirni u zadnjem pasu. Počeli smo stvarati prilike, to izgleda sve bolje i bolje. Na utakmici protiv Leotara zadovoljan sam i energijom, dosta smo trčali. Zahtjevna utakmica je pred nama u kojoj moramo pokazati zrelost.”

Jakirović je uporedio Tobol sa dva prethodna europska protivnika Zrinjskog.

“Svaka ekipa ima svoje prednosti i mane. Sheriff se pokazao kao daleko najčvršća ekipa, kojoj je jako teško napraviti priliku, brza ekipa. Tirana je pola-pola. Vezni red im je brz. Kod Tobola se sve vrti oko Tošića, on daje pečat u napadu, a Jovančić diktira igru u sredini terena. Ne igra im desni bek koji dosta toga napravi, Kairov, on ima kartone. Reći ću da su tu negdje sa njima. Neću reći da su bolji od Sheriffa, ali sigurno da su “namazani”, skloni su improvizaciji. Nemaju šablonske igrače i oni reguju na terenu u djeliću sekunde.”

Trener Zrinjskog je otkrio i kakvo je stanje sa povrijeđenim igračima.

“Trenirali smo najnormalnije, imamo još jedan trening. Zdravstveni bilten je dobar, Jakovljević nam se priključio treninzima, trenira najnormalnije, Gazzetta je još malo out, Bekića muči tetiva i to je to. Svi ostali su spremni.”

Utakmicu Zrinjski – Tobol direktno će prenosi kanal Arena Sport.

(Reprezentacija.ba)