Večeras je na rasporedu pet utakmice trećeg pretkola Lige Šampiona, a zagrebački Dinamo će u goste Ludogoretsu.

Ludogorets – Dinamo Zagreb (19:45 sati)

Duel trećeg pretkola donosi nam žestoku borbu bugarskog i hrvatskog prvaka. Zagrebački Dinamo će u goste Ludogoretsu.

Dinamo je u drugom pretkolu teže od očekivanog eliminisao Shkupi sa ukupnih 3:2, dok je Ludogorets izbacio Shamrock sa 4:2.

U domaćem prvenstvu, Modri su odigrali tri meča i ostvarili tri pobjede. Bili su bolji od Lokomotive sa 3:2, Slaven Belupa sa 5:1 i Istre sa 4:1. S druge strane, Ludogorets je odigrao četiri kola u kojima ima učinak od tri pobjede i jednog remija.

Kladioničarski analitičari daju podjednake šanse za pobjede. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 2.70 na pobjedu Dinama. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Prema pisanju hrvatskih medija, Amer Gojak je ostao u Zagrebu i neće konkurisati za meč, dok će Luka Menalo priliku za igru dobiti vjerovatno s klupe.

Dinamo i Ludogorets su 2013. godine igrali u istoj grupi Europa Lige. Bugari su jedan meč dobili sa 3:0, a drugi sa 2:1.

Večerašnji meč se u Razgradu s početkom od 19:45 sati.

Sheriff – Viktoria Plzen (19:00 sati)

Moldavski prvak koji je izbacio Zrinjski iz Lige Šampiona u narednoj rundi igra dvomeč sa češkim šampionom, Viktoriom Plzen. Česi su u drugom pretkolu izbacili HJK Helsinki sa ukupnih 7:1.

Stjepan Radeljić, bh. fudbaler, igrat će od prve minute u dresu Sherifa.

Gosti imaju blagu prednost. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 2.75 na pobjedu Plzena. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Oba tima su odigrala po jedno kolo u svom prvenstvu, a i Sheriff i Viktoria su remizirali i osvojili bod. Međusobno se nisu sastajali u zvaničnim utakmicama.

Meč se igra na stadionu Zimbru u 19:00 sati.

Srijeda, treće pretkolo Lige Šampiona:

Sheriff – Viktoria Plzen (19:00 sati)

Ludogorets – Dinamo Zagreb (19:45)

Monaco – PSV (20:00)

Royale Union SG – Rangers (20:45)

Benfica – Midtjylland (21:00)

(Reprezentacija.ba)