Amar Osim, šef stručnog štaba Rođenih, govorio je za Velež TV o Veležovoj evropskoj epizodi, proanalizirao dvomeč protiv Hamruna i osvrnuo se na nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH.

‘‘Razočarani jesmo, jer smo imali protivnika koji je pomjeri, sa kojim se može igrati i to se moglo vidjeti. To ne znači da je protivnik lagan, to ne znači da je to protivnik kojeg ti možeš proći ako ti se neke stvari ne poklope. Slali smo ljude da skautiraju u egzotičnim zemljama, da bi smo imali veće šanse, jer je lakše skautirati utakmicu uživo nego je gledati na TV-u ili internetu. Znali smo sastav i način na koji igraju. Međutim, to je sve jedno dok ne dođe utakmica. Mi smo pravili mnogo grešaka za razliku od njihove ekipe”, rekao je Osim i dodao:

“Mislim tu i na pripremu utakmice, na pehove i na objektivne poteškoće koje su se mogle spriječiti. Nismo imali sreću sa stvarima na koje ne možemo utjecati. Mislim na tu prvu utakmicu, gdje smo primili gol iz debelog ofsajda. Ipak, to niko nije spomenuo. Kada sve sabereš i kada znaš da protivnik uopšte nije pravio greške kao što smo mi pravili, a da je u startu kvalitet tu negdje, shvatiš da nisi mogao očekivati prolaz. To što smo mi razočarani, to je sasvim shvatljivo i jesmo i treba da budemo. Osim toga, mi bi zaradili i neke novce koji su neophodni za funkcionisanje kluba, gdje bi neke stvari bile puno lakše. Od utakmica u prvenstvu će ovisiti da li ćemo mi opet imati priliku da igramo u Europi.

Trener Veleža se osvrnuo i na Premijer ligu BiH.

‘‘Mi sada nemamo vremena za neko pretjerano žaljenje i tugu. Treba izvući pouku iz utakmica, jer će sličnih utakmica biti u prvenstvu, odnosno protiv protivnika koji imaju drugačiji stil. Od kukanja nemamo ništa. Za pet dana imamo tešku utakmicu protiv Željezničara, pa poslije toga zaostalu sa Igmanom, pa poslije toga ostale susrete. Moramo se tome maksimalno posvetiti, odnosno pokušati otkloniti greške kojih je bilo. Definitivno nemamo više vremena za kukanje. Tužni smo, ali ako nešto iz ovoga izvučemo, neće biti bezveze taj poraz i gubitak tih para, odnosno mogućnosti da se kvalifikujemo‘‘. 

(Reprezentacija.ba)