Sarajevo je u subotu u meču trećeg kola PL BiH nakon preokreta pobijedilo Slogu Meridian sa 4:2.

Trener Bordo tima Feđa Dudić je na zvaničnoj press konferenciji čestitao svojim igračima na dobroj utakmici.

“Moram zaista čestitati momcima na jako dobroj utakmici. Iako smo gubili i primili taj gol na početku, nismo odustajali od svoje igre i jednostavno kad igraš ovako samopouzdanje raste. Ono što je loše jeste da ne smijemo primiti ovako jeftine golove. Umjesto da privedemo utakmicu kraju i možda zabijemo i četvrti pogodak, dođeš u situaciju da strepiš tih nekoliko minuta. Ipak, na kraju smo završili na najbolji mogući način. Sarajevo igra efikasno, prvo kolo tri gola, sada četiri. Nije dobro, ponavljam, što primamo te golove, ali ako hoćeš da igraš ofanzivno, rizično i većinu utakmice na protivničkoj polovini, onda moraš biti svjestan i spreman da ćeš primiti neki gol koji ne bi trebala primiti ekipa poput nas”, rekao je Dudić i pohvalio veliku podršku sa tribina:

“Velika, zaista velika zahvala navijača. Sjećate se kad sam došao tu i kad sam na prvom predstavljanju rekao da želim da navijaju 90 minuta, a kad ne bude dobro da prvo zvižde meni. I evo zaista mijenjaju se, mijenjamo sve, kao što smo mi promijenili u klubu, tako se mijenjaju i navijači. Za mene najveća pobjeda je aplauz koji smo dobili na poluvremenu kada smo pri rezultatu 0:1 išli prema svlačionici. Znam da to dosad nije bio slučaj, jer znao sam tu igrati protiv Sarajeva i gledati utakmicu. Moramo sebi dati obavezu da kad igra Sarajevo jedina obaveza bude Sarajevo, a da sve ostalo slažemo u drugi plan. Hvala im za ovaj veliki broj i dolazak i nadam se da ćemo se na Koševu vidjeti i sljedeću utakmicu protiv Posušja.”

Trener Sarajeva je prokomentarisao i igru protivnika.

“Što se tiče Sloge, zaista čestitam im na jednom vrlo dobrom i korektnom izdanju. Znali su kako hoće da igraju, postavili su se u čvrst blok, nagradilo ih je i dali su gol iz jednog kontranapada. Odbranili su se prvo poluvrijeme i nisu odustajali od svoje filozofije igre. Ja im čestitam na dobroj prezentaciji u prva tri kola i želim puno sreće u nastavku.”

Dudić je istakao i da su njegovi izabranici kroz pripremne mečeve gradili pobjednički mentalitet.

“Kroz pripremne utakmice smo gradili pobjednički mentalitet. Veoma je bitno da imaš veliko samopouzdanje, jer onda i kad gubiš utakmicu vjeruješ da ćeš okrenuti. A kako to dolazi? Dolazi sa većim posjedom lopte i onim da se ti pitaš tokom utakmice. Kad si ti u podređenom položaju, onda normalno da ti samopouzdanje ne može biti veće. Mislim da na tim nekim stvarima mi gradimo samopouzdanje, vjerujemo da je ono što radimo dobro i nastavit ćemo tako te na tome tražiti naše dalje rezultate.”

(Reprezentacija.ba)