Danas su na rasporedu dvije utakmice 3. kola Premijer lige BiH. Željezničar dočekuje Široki Brijeg, a Zrinjski će ugostiti Leotar.

Željezničar – Široki Brijeg (19:00 sati, Arena Sport)

Nakon pobjede nad Zrinjskim u Mostaru, Željo će na svojoj Grbavici pokušati doći do nova tri boda i preuzeti vrh tabele. Pored pomenutog trijumfa nad Zrinjskim, Željo ima jedan remi sa Leotarom.

Široki Brijeg ima sjajan start, u prva dva kola savladali su Igman sa 1:0 i Slobodu sa 2:0, te sa velikim samopouzdanjem dočekuju današnji meč.

Na Grbavici se očekuje standardno dobra posjeta i Plavima to donosi prednost. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 1.80 na pobjedu Željezničara. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Posljednji duel ova dva tima vidjeli smo u maju ove godine, a bilo je 0:0 na Grbavici. U posljednjih pet utakmica dva puta je bilo neriješeno, dva puta je slavio Široki, a jednom su slavili Plavi.

Večerašnja utakmica igra se od 19:00 sati uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

Zrinjski – Leotar (21:05 sati, Arena Sport)

Aktuelni prvak BiH traži prve bodove u ovoj sezoni jer su do sada poraženi od Želje, a prvi meč sa Slobodom su odgodili zbog obaveza u Europi. Plemići su u četvrtak eliminisali Tiranu u Konf. ligi i zakazali duel sa Tobolom u trećem pretkolu.

Zrinjski će vjerovatno i večeras igrati u izmijenjenom sastavu, a protiv sebe imat će Leotar koji je u prvom kolu otkinuo bod Želji, a u drugom kolu su teško poraženi od Sloge Meridian sa 4:0.

Domaći su apsolutni favoriti. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 1.25 na pobjedu Zrinjskog. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Čak posljednjih šest duela je okončano pobjedom Zrinjskog. Posljednji put su igrali u maju ove godine, a Zrinjski je slavio sa 1:0.

Utakmica se igra u 21:05 sati uz TV prijenos na Areni Sport.

Rezultati 3. kola Premijer lige BiH:

Posušje – Borac 0:2

Sarajevo – Sloga 4:2

Sloboda – Velež (Odgođeno)

Igman – Tuzla City (Odgođeno)

(Reprezentacija.ba)