Zrinjski je sinoć savladao Tiranu sa 3:2 i sa ukupnih 4:2 prošao u treće pretkolo Konf. lige u kojem će igrati protiv kazahstanskog Tobola.

Nakon meča sa Tiranom govorio je Sergej Jakirović.

“Jako teška i zahtjevna utakmica, izbacili smo jednu jako dobru ekipu. Možda nismo navikli igrati na rezultat, što se tiče prve utakmice i nismo to htjeli braniti. Moglo je to biti bolje u drugom poluvremenu, ali pritisak, sputanost, nervoza. Šta god. Dogovor je bio da nema povlačenja, ali možda je i dobro bilo da smo što prije primili gol. Ne treba nam ni taj jedan gol, ali ovo je Evropa. U ligi te to ne kazni, ali ovdje se svaka greška kažnjava”, rekao je Jakirović pa govorio o Tobolu.

“Okrećemo se sad Leotaru, a onda ćemo Tobolu. Moji asistenti su ih već gledali, prva utakmica je kući i pripremit ćemo se. Nemamo šta izgubiti u Evropi. Jako je teško, ali mi smo na stazi šampiona i igramo s prvacima. Tu su igrači koji su navikli da pobjeđuju. Ne slažem se da je to lagano, vjerovatno ćemo mi i Tobol podcijeniti, ali to je naša regija, naš mentalitet – mi smo najjači, a svi oko nas ulažu”, zaključio je Jakirović.

Prvi meč Zrinjskog i Tobola igra se u četvrtak u 19:00 sati u Mostaru.

(Reprezentacija.ba)