Reprezentacija Humanih zvijezda BiH će u sklopu turneje nazvane „Krajina je srce BiH“ odigrati revijalne utakmice širom Unsko-sanskog kantona. Turneju će otvoriti u ponedjeljak 25. jula u Sanskom Mostu kada će u revijalnoj utakmici odmjeriti snage sa veteranima i prijateljima NK Podgrmeč.

Inicijator utakmice u Sanskom Mostu, nekad vrsni nogometaš, te dugogodišnji trener Saibo Talić najavio je izuzetno jak tim veterana Podgrmeča Utakmica počinje u 18:30 sati, a igra se na stadionu Podgrmeča. Za ekipu Humanih zvijezda BiH između ostalih igrat će: Senijad Ibričić, Avdija Vršajević, Anel Hadžić, Dario Damjanović, Adis Nurković, Vlatko Glavaš, Admir Vladavić, Amir Agić, Damir Špica, Senad Brkić, Dejan Martinović, Adnan Nezirov, Kenan Cinac, Haris Dubica, Leo Kazić, Kemal Alispahić, Darko Vojvodić, Nihad Alibegović, Mirza Kolar, Almir Seferović, Jasmin Hukić, Haris Hodžić, Hasan Mujčić Rođo, Nermin Čeliković, Nijaz Avdić, Mirza Kusturica, Edin Ramić, uz nekoliko specijalnih iznenađenja.

Specijalni gosti su proslavljeni hrvatski i jugoslovenski nogometaši čuveni bombarder s Kvarnera Mladen Mladenović, zatim Ivan Gudelj I Dragan Skočić, koji je s reprezentacijom Irana izborio plasman na svjetsko prvenstvo u Kataru. Gudelj je ranih osamdesetih do povrede slovio kao jedan od najboljih veznjaka u Evropi.

Nakon Sanskog Mosta, Humane zvijezde sele do Bihaća, gdje će dan kasnije, tačnije 26. jula u utorak na stadionu Pod borićima odigrati humanitarnu utakmicu protiv veterana i prijatelja NK Jedinstvo, nakon čega će biti održan veliki koncert estradnih zvijezda, što garantira veliki spektakl u gradu na Uni.

Utakmica počinje u 18:00 sati, dok muzički spektakl starta od 20:00 sati.

Za Krajišnike je dobro poznata činjenica da su uvijek dobri domaćini, tako da ne sumnjamo da će tribine biti ispunjene do posljednjeg mjesta. Sav prihod od ulaznica ide za pomoć NK Podgrmeč Sanski Most i NK Jedinstvo iz Bihaća. Sponzori Humanih zvijezda na turneji u Krajini su kompanija Mozzart, Red bull, Perutnina Ptuj i Turbo Trade…

(Reprezentacija.ba)