Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine do 18 godina pobjednik je Međunarodnog Ilidža kupa 2022 nakon što je u finalu s 1:0 savladala juniorsku selekciju Zrinjskog. 

Treće mjesto na turniru, koji je održan u organizaciji Fudbalskog kluba Famos i pod pokroviteljstvom Općine Ilidža, osvojio je Trabzonspor, a turski tim je slavio protiv Željezničara sa 6:5 poslije boljeg izvođenja penala.  

Domaćin i organizator Međunarodnog Ilidža kupa 2022, na kojem je učestvovalo deset ekipa, dobio je brojne pohvale od učesnika, ali i od ljudi koji kroz svoj rad aktivno prate omladinska takmičenja u regionu. 

Dolazak legendarnog Bore Primorca, čovjeka koji je radio u Arsenalu 22 godine, a koji trenutno obnaša funkciju šefa omladinske škole Hajduka, potvrda je da je Međunarodni Ilidža kup organizovan na visokom nivou, te da I u budućnosti sigurno ima perspektivu da postane jedan od najjačih i najboljih juniorskih turnira u regionu. 

Foto: Općina Ilidža

– S obzirom na činjenicu da je ovo prvi turnir koji organizujemo na ovakav način moram reći da sam izuzetno zadovoljan. Ispred FK Famos moram reći da nam je najvažnije što je sve prošlo bez ikakvih povreda i incidenata, a ko voli omladinski fudbal imao je u čemu uživati proteklih dana u Hrasnici – kazao je Almin Dolović, predsjednik FK Famos.

Pobjednički pehar reprezentaciji Bosne i Hercegovine dodijelio je načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur. 

– Lijepo je bilo u proteklim danima pratiti turnir na kojem su igrali omladinci najboljih bh. kluba, na kojem su učestvovali i Trabzonspor, Crvena zvezda, Gorica… Iskreno, prosjek nas je zadovoljava niti ispunjava, zbog toga ću otvoreno reći da želimo biti najbolji turnir u region – rekao je načelnik Muzur, te naglasio: – Drago mi je da skoro svakodnevno dokazujemo da Ilidža može bolje i drukčije. Uvjeren sam da će Sportski centar Hrasnica već naredni Međunarodni Ilidža kup dočekati u jednom novom ruhu. Isto tako vjerujem da će pozitivna priča naših gostiju biti mamac drugim klubovima za učešće sljedećeg ljeta. Hvala vam svima na učešću, nadam se da ste uživali i da ćete s naše Ilidže ponijeti lijepe uspomene.  kazao je načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur.

(Reprezentacija.ba)