Zdravko Mamić je godinama bio ključni čovjek u Dinamu, ali mediji u Hrvatskoj pišu da ga u zagrebačkom klubu više ne slušaju.

“DEMAMIĆEVIZACIJA” je u toku u Dinamu već oko godinu dana. Provode je namjesnici Zdravka Mamića, donedavno lojalni podanici kojima je prepustio formalno vođenje kluba i koji su ispočetka bespogovorno i ponizno pridržavali funkcije dok je gazda, pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog pljačke kluba, u bijegu u Hercegovini, piše Index.hr.

Index tvrdi da je aktuelni trener Zrinjskog Sergej Jakirović trebao preuzeti Dinamo te da je Mamić s njim sve dogovorio u Međugorju.

Ipak, sadašnji čelnici Dinama su to odbili i odlučili su da Ante Čačić bude trener našima Ameru Gojaku i Luk Menalo te ostalim igračima šampiona Hrvatske.

Također, Index navodi da je do raskola u Dinamu došlo i zbog bivšeg U21 reprezentativca BiH Adriana Leona Barišića.

“Agenta Osijekovog mladog (21) stopera Adriana Leona Barišića nismo vidjeli s naramkom DVD-a njegovog štićenika i prospektom mjesta navodnog ukazanja Majke Božje, ali iz pouzdanih izvora saznali smo da je u srijedu bio u Hercegovini kod Zdravka Mamića, koji je dao svoj blagoslov za angažman braniča u Dinamu.

Mamić je s igračem i klubom u kojem je glavni njegov bivši trener Nenad Bjelica sve dogovorio. Osijek je za Barišića trebao dobiti oko dva miliona eura odštete, a stoper u Dinamu 200 hiljada eura godišnje. Međutim, sve je stopirao visokopozicionirani član Uprave Dinama i Mamić se na to razbjesnio.

Jasno je i zašto. Ovo nije samo najnovija u nizu situacija u kojima mu podanici u Dinamu otkazuju poslušnost oko važnih pitanja nego i dokaz prema van, tržištu i ostalim klubovima da više nije nedodirljivi boss”, piše Index.hr.

(Reprezentacija.ba)