U subotu (23. juli) se igra jedan meč drugog kola PL BiH.

Sloga Meridian će od 19,00 sati odmjeriti snage sa Leotarom.

Ovaj duel se igra u Modriči jer su u toku radovi na stadionu Sloge.

Oba današnja protivnika su u prvom kolu odigrala neriješeno.

Momčad Sloge je iznenađujuće remizirala protiv Borca (2:2), dok je Leotar na Grbavici osvojio veliki bod protiv Želje (1:1).

“Na nama je da odlučimo kako ćemo se postaviti, da li da odmah od prve minute krenemo sa visokim presingom ili da primijenimo neki drugi model. U svakom slučaju, u zavisnosti od igrača koje ćemo imati na raspolaganju odlučit ćemo koju taktiku ćemo primijeniti. Neće biti lako”, kazao je trener domaćih Zoran Ćurguz i dodao:

“Očekuje nas teška utakmica i bit će zahtjevnija od one protiv Borca zato što svi od nas očekuju pobjedu. Nadam se da će neko od igrača da bljesne i povuče ekipu i da ćemo postići bar jedan gol koji bi nam bio dovoljan za pobjedu.”

Domaćini su blagi favoriti. Kladionica Mozzart na dan meča nudi kvotu 2.55 na trijumf domaćina. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Trener Leotara Marko Vidović smatra da njegovi izabranici mogu biti još bolji nego u prvom kolu.

“Trenirali smo dosta dobro prethodnih šest dana i mi želimo prije svega da ponovimo pristup koji smo imali protiv Željezničara. Ipak, individualno možemo da budemo još bolji i od igrača sam tražio da na tom planu pokušaju još više da doprinesu, odnosno da pristupe sa više samopouzdanja i želje. Ako to bude tako, onda se sa pravom možemo nadati pozitivnom rezultatu. Mislim da su prije svega iskustvo, pa onda i kvalitet na našoj strani”, riječi su Vidovića.

Glavni sudija večerašnjeg duela bit će Admir Musić iz Sarajeva.

Susret iz Modriče direktno prenosi kanal Arena Sport.

(Reprezentacija.ba)