Borac i Sarajevo u nedjelju od 17,00 sati u Novom Gradu igraju derbi utakmicu drugog kola Premijer lige BiH.

Banjalučani su danas održali press konferenciju uoči derbija, a zanimljivo da trener Nenad Lalatović nije bio pritusan.

Novinarima su se obratili član stručnog štaba Dragan Šarac te veznjak Dejan Meleg.

“Očekuje nas veliki derbi protiv Sarajeva, koje se dosta pojačalo ove sezone. Stigli su veomadobri novi igrači zajedno sa novim trenerom, koji je prošle godine osvojio Kup BiH sa Veležom . Sigurno će se taktički dobro pripremiti kao i mi. Mislim da su šanse 50:50. Mi smo domaćini, ali šteta je što ne možemo da igramo u Banjoj Luci već u Novom Gradu. Bez obzira, daćemo maksimum svi – od klupe, stručnog štaba i svi u ekipi da ostvarimo što bolji rezultat. Pokušaćemo da osvojimo tri boda”, rekao je Šarac i osvrnuo se na situaciju sa igračkim kadrom:

“Imamo dva-tri povrijeđena i bolesna igrača i oni vjerovatno ni neće krenuti na put što je svakako hendikep za nas. Jovo Lukić ima problema sa zadnjom ložom, a Darko Lazić ima temperaturu i pitanje je hoće li uspjeti da se oporavi. U pitanju su dvojica standardnih igrača. Ipak, svi oni koji budu počeli, kao i oni igrači sa klupe, daće 200 % za klub, dres i ovaj grad da ostvarimo pozitivan rezultat”.

Pomoćnik Nenada Lalatovića je istakao da će o sastavu odlučiti pred sami početak duela.

“Naš trener će o sastavu da odluči pred sami meč zbog rotacija. Ipak, onaj igrač koji bude na terenu sigurno će dati 200 % za ekipu kako bi se što prije vratili na pobjednički kolosijek. Što se tiče ekipe Sarajeva, stvarno su se dobro pojačali, imaju kvalitetne igrače na gotovo svim pozicijama, zajedno sa hit-trenerom iz prošle sezone i oni će pokušati da ostvare pobjedu, baš kao i mi. U svakom smislu, jedan veliki respekt za njih”.

Dejan Meleg smatra da njegovi saigrači i on moraju biti maksimalno oprezni, s obzirom da Sarajevo ima velike ambicije.

“S jedne strane nam je krivo što ne možemo da dočekamo Sarajevo na našem Gradskom stadionu u Banjaluci, ali bez obzira na to i u Novom Gradu treba da se ponašamo kao da igramo kod kuće. Moramo biti maksimalno oprezni i fokusirani jer Sarajevo ima velike ambicije, ne samo u ovom meču, već u cijeloj sezoni. Napravili smo loš rezultat u prethodnom kolu i sada želimo da pokažemo svima da ovaj tim vrijedi i da možemo ostvariti velike rezultate u ovoj sezoni. Ponavljam, najljepše je igrati ovakve utakmice, ali uz maksimalan oprez”, riječi su Melega.

Meč Borac – Sarajevo direktno prenosi kanal Arena Sport.

(Reprezentacija.ba)