Velež je večeras na Grbavici u prvoj utakmici drugog pretkola kvalif. za Konf. ligu neočekivano poražen od Hamrun Spartansa (Malta) sa 0:1.

Trener Rođenih Amar Osim je nakon susreta govorio za Arena Sport.

“Izjednačene su ovo ekipe i znalo se da će onaj ko prvi da gol imati veliku psihološku prednost. Imali smo nesreću i neznanje da oni daju prvi gol iz situacije koja je standardna. Znali smo da tu možemo imati problema, ali nesretno se odbila lopta i primili smo gol. U nastavku smo morali rizikovati, a oni su dobili na samopouzdanju i bili su opasni iz kontri. Šteta što nismo barem neriješeno izvukli jer nije protivnik toliko bolji od nas”, kazao je Osim i dodao:

“Druga utakmica će biti drugačija ako ne primimo tako lako gol te zaprijetimo više puta. Motivacije i želje je bilo, ali neke stvari se nisu poklopile. Rezultat mnoge stvari diktira, a mi smo cijelu utakmicu imali loš rezultat. Primili smo gol u fazi meča u kojoj se nije puno toga dešavalo i onda se sve mijenja. Moraš zapostaviti malo odbranu, a nismo imali sreće i znanja da izjednačimo.”

Revanš susret igra se narednog četvrtka na Malti.

Pobjednik ovog duela će u trećem pretkolu igrati protiv Levskog ili PAOK-a. Levski je u prvom susretu danas slavio protiv grčkog tima sa 2:0.

(Reprezentacija.ba)