Susretima Famos – Trabzonspor (1:1) i Željezničar – Zrinjski (2:4) u Hrasnici je počeo Međunarodni Ilidža kup 2022 za juniore u organizaciji Fudbalskog kluba Famos.

Deset ekipa podijeljenih u dvije grupe borit će se za titulu najbolje do 24. jula, kada je na program finale, kao i susret za treće mjesto.

U premijernom susretu turnira, koji se održava pod pokroviteljstvom Općine Ilidža, juniori Famosa iznenadili su pomalo favorizovane goste iz Turske. Iako je Trabzonspor prvi stigao do vodstva i imao još nekoliko dobrih prilika u prvom poluvremenu, domaći fudbaleri su u drugom dijelu utakmice uspjeli stići do izjednačenja. Do kraja susreta odbrana Famosa je uspješno odolijevala napadima Trabzonspora, pa su se oba tima morala zadovoljiti sa po jednim bodom.

U drugom meču koji se igrao od 17 sati, junior Željezničara imali su dva gola prednosti u duelu sa Zrinjskim, a od rezultata 0:0 promašili su i penal. U nastavku je mostarski sastav kreirao totalni preokret i slavio s 4:2.

I Velež je pobjedom otvorio turnir u Hrasnici, čije mečeve su s tribina pratili načelnik Općine Ilidža, Nermin Muzur, i zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća, Samir Avdić. Rođeni su s 1:0 porazili banjalučki Borac, dok su najuvjerljiviji trijumf prvog dana ostvarili junior Sarajeva koji su s 4:0 nadigrali ekipu Gorice.

Ilidža kup 2022 nastavlja se u četvrtak, a na rasporedu su utakmice:

Crvena zvezda – Zrinjski (9:00)
Trabzonspor – Borac (9:00)
Željezničar – Gorica (17:00)
Reprezentacija BiH U18 – Famos (17:00)
Sarajevo – Crvena zvezda (18:30)
Velež – Trabzonspor (18:30)

(Reprezentacija.ba)