Velež i Tuzla City večeras igraju svoje mečeve u kvalifikacijama za Konf. ligu.

Momčad Veleža od 20,30 sati na Grbavici dočekuje Hamrun Spartans (Malta).

Ekipa Veleža je osvojila Kup BiH i direktno se plasirala u drugo pretkolo.

Hamrun je u prvom pretkolu iznenađujuće eliminisao armenski Alashkert.

Trener Veleža Amar Osim je uoči utakmice izjavio da bi bio zadovoljan svakim rezultatom koji njegovom timu omogućava da u revanšu bude “komotnije”.

Mostarci su favoriti prema kladionicama. Kladionica Mozzart daje kvotu 1.75 na pobjedu Veleža. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

“Očekujem dobar ambijent. Teren je bolji nego kakvi su oni gdje smo igrali. Očekujem da ekipa bude na nivou na kakvom je bila prošle godine u Europi. Ako se to desi, onda imamo dobre šanse. Dvije utakmice se igraju i potrebna je borba, ali i znanje. Bio bi zadovoljan svakim rezultat koji nam omogućava da u drugi meč uđemo komotnije. Nakon prvog duela znat ćemo mnogo više i o rivalu”, kazao je Osim.

Duel Velež – Hamroun direktno prenosi kanal Arena Sport.

U isto vrijeme (20,30 sati) drugi bh. predstavnika u Konf. ligi ekipa Tuzla Cityja ima teško gostovanju u Nizozemskoj protiv AZ Alkmaara.

AZ je direktno izborio nastup u drugom pretkolu, dok je Tuzla u prvom pretkolu rutinski eliminisala Tre Penne sa San Marina.

Tuzlaci su prošli dalje ukupnim rezultatom 8:0 (6:0, 2:0).

Fudbaleri AZ-a su apsolutni favoriti večeras. Kladionica Mozzart nudi kvotu 1.10 na trijumf nizozemskog tima. Ostale kvote sa ovog meča možete vidjeti ovdje.

Trener Tuzle Dragan Jović govorio je na zvaničnoj press konferenciji. Jović je poručio da će njegovi izabranici igrati hrabro protiv favoriziranog protivnika.

“Utakmicu sa AZ Alkmaarom dočekujemo u dobrom raspoloženju. Svi igrači koji su u kadru tu su, nema bolesnih ni povrijeđenih. Tako da sa umjerenim optimizmom čekamo sutrašnju utakmicu. Igramo sa jednom odličnom ekipom, najboljom koja nas je mogla zapasti u drugom pretkolu. Međutim, mi ćemo sa samopouzdanjem i hrabro izaći na ovu utakmicu odigrati kvalitetno i nadam se ostaviti prostora da u uzvratu na Grbavici izborimo prolaz u treće pretkolo”, rekao je Jović.

(Reprezentacija.ba)