Ovo ljeto je radno za vrijedne mlade golmane. Naime, u proteklom periodu više od 150 omladinaca imalo je priliku da pohađa kampove čuvene Akademije Asmir Begović. Prvi kamp je održan u Sarajevu, drugi u Tuzli, zatim su vrijedno trenirali u Bihaću i Konjicu- čime je ljetnja škola za perspektivne golmane završena. Podršku tokom cijele turneje pružala im je kompanija Mozzart.

-Iza nas je veoma uspješna turneja, upoznali smo dosta mladih golmana i prenijeli im metode rada Akademije, te ih uputili u sve segmente koje jedan mladi golman treba da zna. Drago nam je da kompanija Mozzart prepoznala naš rad i pružila nam maksimalnu podršku tokom cijele turneje – kaže Ibro Hodžić, direktor Akademije Asmir Begović.

Foto: Mozzart

Sredinom juna u Sarajevu su okupili oko 60 golmana i golmanica. U Tuzli je početkom jula kamp pohađalo oko 40 budućih čuvara mreža. Na treninge u Bihaću sredinom jula dolazilo je oko 30 učesnika svih uzrasta, a kamp je završen u Konjicu gdje su imali 20 polaznika.

Foto: Mozzart

Svi oni vrijedno su radili sa trenerima Akademije, ali i sa više od 20 trenera iz FK Sarajevo, FK Velež, NK Sloboda, NK Jedinstvo, FK Igman Konjic, FK Rudar Kakanj, FK Baton…

Foto: Mozzart

Ljetnji kampovi širom BiH još jednom su potvrdili kolika je ljubav dječaka i djevojčica širom naše zemlje prema golmanskom pozivu i nogometu, kao i značaj ovakvih druženja za talentovane i perspektivne golmane. Reakcije polaznika i njihovih roditelja bile su sjajne, pa su organizatori ponosni što su imali priliku da im prenose znanja i vještine. Zahvalni su klubovima FK UNIS Vogošća, NK Sloboda Tuzla, NK Jedinstvo Bihać i FK Igman Konjic na pruženom domaćnistvu tokom kampova.

Foto: Mozzart

Ni po završetku ove turneje, za članove Akademije Asmir Begović nema odmora. Nastavljaju svoje redovne aktivnosti, pa im se na treninzima, koje tri puta sedmično organizuju u Sarajevu, mogu pridružiti svi zainteresovani. Već se pripremaju i za zimski kamp u januaru, a iz Mozzarta im žele da na Akademiji iznjedre neka nova, velika golmanka imena.

(Sponzorisani tekst, 18+)