FK Sarajevo nije igrao ovog vikenda meč prvog kola PL BiH, s obzirom da je protivnik Bordo kluba momčad Tuzle odgodila duel zbog nastupa u Europi.

Igrači Sarajeva su danas odigrali međusobnu utakmicu, a trener Feđa Dudić je pohvalio igrače za pristup i kazao da su njegovi saradnici i on zadovoljni viđenim.

“Iskoristili smo ovaj termin da odigramo međusobnu utakmicu i bio je odličan tempo, tako da smo zadovoljni viđenim. Probali smo još neke varijante koje očekujemo u sljedećem kolu. Bitno je i da se kadar popunjava, da imamo što manje igrača sa strane, da je što veća konkurencija. Nekad sam na slatkim mukama, ali dobro je što je to tako. Moram pohvaliti igrače da pokušaju ispunjavati ono što želimo da radimo i mislim da spremni dočekujemo prvenstvo. Ovih sedam dana iskoristit ćemo da te neke nijanse i dorade obavimo kako bi bili spremni za prvu utakmicu protiv Borca”, rekao je Dudić i prokomentarisao situaciju sa povrijeđenim igračima:

“Drobarov i Avramovski još rade individualno. Avramovski bi do četvrtka tako raditi, a onda ćemo napraviti kontrolni pregled. Povrijedio se pred kraj prošle sezone i s njim moramo biti oprezni. Drobarov je protiv GOŠK-a iskrenuo zglob i nije ništa strašno. Danas nije trenirao, ali mislim da će u narednoj sedmici biti u trenažnom procesu. On je prošle sezone odigrao svaku minutu u Bugarskoj, a sada je u 10 dana imao dvije manje povrede. Ipak, on je veliki profesionalac i brzo će doći na nivo na koji mi želimo.”

Trener Sarajeva se osvrnuo i na povratak Kapića i Ikića.

“Kapić i Ikić su danas igrali. Kapić se oporavio i svi znamo kakav on kvalitet ima. Ohrabruje nas njegov povratak. Ikić je obavio kompletan trening. Njemu nedostaje nekoliko treninga, ali on se trudi i sigurno da ojačani dočekujemo meč sa Borcem.”

Dudić je za kraj rekao da je najbitnije da na pripremama nije bilo mišićnih povreda.

“Suljić ima kartone i on neće igrati. Najvažnije je da zdravi dočekamo susret. Veliki je intenzitet na treninzima i molim Boga da se niko ne povrijedi. Prošli smo pripreme bez ijedne mišićne povrede i to znači da je trenažni proces bio dobar.”

(Reprezentacija.ba)