INTERVJU/ Omer Joldić o novom klubu: Ako ne radiš, nema te

Proslavljeni fudbaler Željezničara Omer Joldić od naredne sezone neće biti u stručnom štabu Edisa Mulalića.


Omer Joldić o novom klubu: Ako ne radiš, nema te
Foto: Damir Hajdarbašić, Reprezentacija.ba

Proslavljeni fudbaler Željezničara Omer Joldić od naredne sezone neće biti u stručnom štabu Edisa Mulalića.

Nije to novost, Joldiću nije produžen ugovor koji je istekao po završetku prošle sezone, a za novim poslom ovaj 45-godišnjak nije dugo tragao. Sada je odlučio da okrene novi list i po prvi put se kao trener okuša u seniorskom fudbalu. Tu priliku je dobio u – visočkoj Bosni.

A kako je zapravo došlo do cijele priče otkrio je u razgovoru za Reprezentacija.ba portal.

– Pročitao sam jučer baš da je ovo prvi put da radim kao trener izvan Grbavice. I jeste. Nakon što nismo produžili ugovor, razmišljao sam šta i kako dalje, a onda su se javili čelnici Bosne s kojima sam brzo našao zajednički jezik. I meni je ovo izazov. Veći dio svoje trenerske karijere sam proveo u omladinskom pogonu, samo zadnjih šest mjeseci u seniorskom fudbalu, a ovo će sada biti prvi put i da samostalno vodim jedan klub. Smatram da u Bosni mogu napredovati i da ćemo uz predan rad ostvariti sve ono što od nas traži rukovodstvo.

Mirsad Bešlija, Elvir Rahimić, Almedin Hota…, samo su neki od fudbalera koji su nosili dres kluba iz Visokog. Danas se takmiče u Drugoj ligi Federacije BiH.

– Nemam pritisak. Želja je da naprije napravimo jedan kostur ekipe, koji ćemo potom nadograditi ako budemo u mogućnosti, ali sve se svodi na stabilizaciju kluba i da tek onda u narednom periodu uz bolju reorganizaciju napravimo iskorak. Želimo napraviti jednu lijepu priču jer Visoko i Bosna to svakako zaslužuju. Najlakše bi bilo sad davati neke pretenciozne izjave, govoriti mi ćemo ovo ili ono, ali nisam od tog posla. Neka vrijeme kaže svoje.

Nije Joldiću bio problem spustiti se nekoliko stepenica ispod. Svjestan je da se od nečeg mora krenuti.

– Znate kako je u ovom našem poslu, ako ne radiš, nit ko čuje za tebe nit šta. I gubiš kontakt s ljudima i klubovima. Ja smatram da je Bosna za mene dobra prilika i ovdje nisam došao da se kratko zadržim, iako, naravno, sve zavisi od rezultata. Mi treneri ne možemo unaprijed puno planirati, ali da sam se pokajao – nisam.

O odlasku iz Željezničara nije želio pretjerano govoriti.

– Ugovor mi je istekao 31. maja, a zašto sam otišao i šta je razlog, ne bih da pričam. Možda nekada kasnije. To je klub u kojem sam proveo 15 godina, velike stvari sam napravio tu kao igrač, a kasnije i kao trener u omladinskom pogonu. To je bila zasluga svih nas. Bože zdravlja, sada kreće nešto novo u mojoj karijeri, a samom sebi sam obećao da ću se jednog dana vratiti, poručio je Omer Joldić na kraju razgovora za Reprezentacija.ba portal. 

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare