Mostarski Zrinjski, prvak Bosne i Hercegovine, večeras od 19:00 sati igra revanš meč drugog pretkola Lige Šampiona protiv domaćeg Sheriffa.

Prva utakmica u Mostaru prije šest dana okončana je remijem 0:0, a Zrinjski je pokazao da se itekako može nositi sa sjajnim Sheriffom koji je prošle godine igrao grupnu fazu Lige Šampiona.

Prva utakmica nije donijela mnogo prilika pred golovima oba tima, a igrači i struka Zrinjskog su nakon meča priznali da su trebali biti hrabriji i da su igrali s prevelikim respektom prema Moldavcima.

Odlukom UEFA-e, utakmica se igra na stadionu Zimru u glavnom gradu Moldavije jer je regija Pridnjestrovlje, u kojoj se nalazi Tiraspol, pod kontrolom ruske vojske.

I to može biti olakšavajuća okolnost za Zrinjski, skoro da se igra na neutralnom terenu, a i domaći neće imati veliku podršku sa tribina.

Kladioničarski analitičari daju blagu prednost Sheriffu. Kladionica Meridian na dan utakmice nudi kvotu 1.80 na pobjedu Sheriffa. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

Utakmicu su medijima najavili trener Plemića Sergej Jakirović i prvotimac Hrvoje Barišić.

“Bili smo dobri u fazi odbrane. Oni su nas dobro limitirali, kao i mi njih, te moramo biti puno hrabriji s loptom u nogama. vidjeli smo koliko tu ima prostora. Možda nosimo neke navike iz Premijer lige, ali ovo je Liga prvaka i ovdje se puno brže dešavaju stvari. Ako je nekakva rupica mala, oni je brzo zatvore ako je na vrijeme ne uočiš”, rekao je Jakirović i dodao:

“Dobro smo se pripremili i šanse su i dalje 50-50, s tim da je sada veći pritisak na Sheriffu i to ćemo mi probati iskoristiti. Očekujem ofanzivniji ulazak, a nadam se da se mi tome možemo oduprijeti. Biće zbog toga i više prostora naprijed. Imamo svoje šanse, ekipa je jaka, vraća se Janković i imamo opciju više.”

“Vidjeli smo u analizi da smo ustvari imali dosta prostora. Lako je ovako kad gledamo sa strane, pa vidimo da se može. Bili smo nekako i u strahu u prvoj utakmici, a u uzvratu će to biti bolje. Vidjeli smo prostor gdje možemo napasti i ugroziti ih”, rekao je Barišić.

Dres Sheriffa nosi bh. fudbaler, Stjepan Radeljić koji je u prvom susreti nosio kapitensku traku moldavskog prvaka.

Glavni sudija na meču je Radu Petrescu iz Rumunije, a susret počinje u 19:00 sati uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)