Jusuf Nurkić (27) u dva dana dva puta se oglasio o košarkaškoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Prvo je sarajevskom policajcu, a danas politiÄaru Draganu Miokoviću na Twitteru javno pojasnio kako se nije povukao iz reprezentacije, te da će Zmajevima biti na raspolaganju kada mu to kalendar NBA dopusti.

Sada je objavio svoje dvije fotografije sa utakmica reprezentacije BiH uz poruku “Kad maÄke nema, miÅ¡evi kolo vode”, te kratki komentar “photoshop”.

Nije baÅ¡ jasno Å¡ta je i u kakvom raspoloženju, te joÅ¡ važnije kome, prvom porukom želio poruÄiti Nurkić, no drugim komentarom sigurno je želio reÄi kako je već ostavio svoj trag u reprezentaciji, te da njegove fotografije u dresu BiH nisu montaža.

“Gospodine Mioković, vas duboko poštujem i odgovoriću vam. Naravno da NE, nisam odustao†napisao je Nurkić prije nekoliko dana u odgovoru Miokoviću.

“Kao Å¡to je ranije bilo poznato i treneru Bosniću i KS BiH, za Europsko prvenstvo ja sam tu uz momke. Ipak, mene se “tjera†godinama iz repke. Režim ovaj ili onaj, Blizu su†poruÄio je tada Nurkić.

Nurkić zbog pravila NBA i preklapanja kalendara SAD i europske koÅ¡arke nije u mogućnosti igrati za reprezentaciju BiH. Rijetki igraÄi imaju tu dozvolu, kao Luka DonÄić koji je svoj NBA ugovor uslovio igranjem za reprezentaciju Slovenije.

InaÄe Nurkić će i naredne Äetiri sezone u dresu Portlanda.

Nurkić je ovog ljeta postao slobodan igraÄ, ali je potpisao novi ÄetverogodiÅ¡nji ugovor sa Portlandom.

Mediji u Americi piÅ¡u će Jusuf po sezoni zaraÄ‘ivati 17 miliona dolara, odnosno za Äetiri godine će ukupno zaraditi oko 70 miliona dolara.

(Reprezentacija.ba)