Zrinjski je sinoć odigrao bez golova sa moldavskim Sheriffom, a nakon meča obratio se Sergej Jakirović, trener bh. prvaka.

“Utakmica je bila dobra, čvrsta, oprezna i strpljiva. U fazi napada ni mi ni oni nismo napravili ništa, osim možda šanse Bilbije na početku. Sada imamo puno više informacija, nije nam se bilo lako pripremati, ali uspjeli smo, uz pomoć publike, kojoj se zahvaljujem, doći do aktivnog rezultata. Uvijek ću za svoju ekipu reći da je bolja, znam šta možemo. Smatram da smo trebali biti hrabriji na protivničkoj polovini, pravili smo neke neforsirane greške”, kazao je Jakirović pa dodao:

“Sheriff je brza i agilna ekipa, moraš napraviti krajnji napor da bi im uzeo loptu. Mislim da su šanse 50-50, vidjećemo šta će biti u revanšu. Išli smo na pobjedu, moja ekipa ne igra da ne primi, nego da zabije gol. Šerif će imati dodatnih sedam dana da se uigra, ali i mi ćemo imati svoju šansu. I mi smo zaustavili njih, niko nije imao šut u okvir gola. Mislim da će revanš biti slična utakmica, ovo je ipak Liga šampiona. Očekivali smo gotovo isti njihov sastav koji je i istrčao na teren. I prije uvođenja Mandića sam želio Bilbiju više u igri, jer je Nemanja dovoljno inteligentan da koristi međuprostore, pokušali smo dobiti na dubini. Imali smo dvije situacije, samo što su moji vezni igrači donijeli pogrešnu odluku, a to se na ovom nivou zatvara u sekundi. Bilo je par situacija gdje smo imali dva na jedan kad su njihova krila ispala poslije dodavanja, ali to je do inteligencije igrača, zavisi kako će on odreagovati. Njima je bilo lakše pripremiti meč jer mi nismo mijenjali ništa dva mjeseca. Moramo biti puno pametniji. Naš napad se naravno diže dolaskom Nike Jankovića, sigurno da nam je nedostajao”.

Revnaš je na rasporedu u utorak od 19:00 sati u Kišinjevu.

(Reprezentacija.ba)