Nekadašnji selektor fudbalske reprezentacije BiH Blaž Slišković odlučio je da više neće davati intervjue.

Za takvu odluku legendarni Baka se odlučio nakon posljednjeg intervjua koji je dao za srbijanski Nedjeljnik, a koji su, kaže, brojni ovdašnji mediji interpretirali na pogrešan način.

“Nek’ je srušen Stari most”, jedan je od naslova koji se pojavio u pojedinim medijima koji su isti izvukli iz konteksta, budući da je Slišković nakon toga kazao da je most korišten za prevoz municije i da je tako sačuvano možda nečijih sto života. Također, dodao je i da bi isto rekao da je preko toga municiju vozio HVO.

Donijelo je to Sliškoviću, poznatom po stavu ‘što na umu, to na drumu’, mnogo problema. Nakon svega donio je odluku kako više nema smisla da bilo šta javno govori.

– Nema to lično veze ni sa jednim novinarom, jednostavno više ne želim, odlučio sam to prije mjesec dana. Rekao sam to i novinarima iz Zagreba koji su me zvali skoro. Zadnji intervju koji sam dao za Nedjeljnik je tako loše preveden, svako tumači na svoj način, a najveći problem na kraju imam ja. Što mi to treba? Ne treba mi sikiracija bespotrebno, kazao je Slišković za Reprezentacija.ba portal.

Slišković se trenutno odmara od trenerskog posla. Posljednji angažman je, podsjetimo, imao u Željezničaru s kojim se razišao u ljeto prošle godine.

(Reprezentacija.ba)