Transfer Anela Ahmedhodžića (23) ubrzo bi trebao biti kompletiran.

Od ranije je poznato da će bosanskohercegovački defanzivac napustiti Malmo, brojni klubovi su stajali u redu za njegove usluge, a pobjedu je, čini se, odnio Sheffield United. Na stadionu ovog drugoligaša je zajedno s ocem već pozirao i svaki čas se čeka zvanična potvrda transfera.

– Vratio sam se u Švedsku, Anel je ostao tamo, imaju još neke sitnice da se završe i onda će u Portugal na pripreme. Čeka se samo da klubovi sklope taj dogovor. On je svoje završio, javio se stariji Ahmedhodžić, Mirsad, za portal Reprezentacija.ba.

Za standardnog člana reprezentacije BiH će ovo ujedno biti i povratak na Ostrvo. U periodu od 2016. do 2019. godine imao je priliku biti dio Nottinham Foresta koji je također bio među zainteresovanim klubovima.

– Sretan je, naravno, Engleska je Engleska. Rekao sam mu: ‘Odigraj dobro sezonu i onda je lako dalje’. Sheffield je također ambiciozan klub, favoriti su za to prvo mjesto, tako da je po svemu ovo dobra opcija. Ranije kada je bio u Engleskoj je dosta napredovao kao igrač i ojačao, treninzi su pakleni, napredovat će on još. Siguran sam.

Ljudima u Sheffieldu nije bilo svejedno što je ‘procurila’ fotografija Ahmedhodžića na stadionu.

– Evo, pijem kafu i čekam da vidim jesu li se dogovorili klubovi. Vjerovatno će to danas biti.

Ukoliko se posao izjalovi, neće Ahmedhodžiću biti problem naći novog poslodavca.

– U igri je također i Blackburn, tamo je trener Jon Dahl Tomasson koji ga je već vodio u Malmou, želi ga…

Ahmedhodžiću je bitno da na vrijeme nađe klub, ne želi se dovesti u situaciju kao zimus kada je praktično u posljednjim satima prijelaznog roka završio u Bordeauxu koji je na kraju ispao iz Ligue 1. Da je Sheffield ‘pun pogodak’ rekao mu je i selektor Ivaylo Petev s kojim je također obavio razgovor.

(Reprezentacija.ba)