Sarajevo je jučer u pripremnoj utakmici poraženo od Celja sa 2:0, a nakon meča obratio se Feđa Dudić, trener Sarajeva.

“Nije lijepo izgubiti ni u pripremnoj utakmici. Jedan dobar pokazatelj i dobra utakmica za analizu. Sigurno boli kad primiš dva gola iz prekida i to faktički neometano. Igranje prekida je odgovornost – kad uzmeš igrača pratiš ga do kraja. Bezbolnije je kad se sada to desilo. Celje je čvrsta ekipa i nisu nam dali puno prostora. Sigurni su nazad i izigraju nas i kada smo radili presing. Dobra utakmica za analizu i moramo da popravimo taj način izlaska u presing, kao i stvaranje situacija kad se ekipa povuče na svoju polovinu jer će nas dosta takvih utakmica čekati u Premijer ligi BiH”, rekao je Feđa Dudić i dodao:

“Doziramo sve igrače, tako da smo Musi dali 45 minuta. Nije to još onaj Musa zbog čega smo ga doveli. Vlatko je izašao iz povrede i bitno je da je napravio minutažu. Vidi se izostanak s treninga, ali bitno je da je tu i da imamo širinu na svim pozicijama”, rekao je Dudić, a potom odgovorio i na pitanje o izostanku Rifeta Kapića i Ivana Ikića.

Sarajevo sezonu otvara susretom sa Tuzlom City, ali taj meč će vjerovatno biti odgođen zbog nastupa Tuzlaka u Europi.

“Sigurno da bi nas to moglo poremetiti. Planirali smo da GOŠK bude generalka, ali sačekat ćemo i nećemo ništa da prejudiciramo. Do subote bi se sve znalo jer ekipe osam dana prije moraju zatražiti odgodu. Tempirali smo formu za prvo kolo, ali eto… Ako bude drugačije snaći ćemo se, ali da remeti planove – remeti”, zaključio je Dudić.

(Reprezentacija.ba)