Večeras se igra prva utakmica prvog pretkola Lige Šampiona između Zrinjskog i Sheriffa.

Zrinjski – Sheriff (20:00 sati, Arena Sport)

Nakon sjajne prošle sezone u Premijer ligi BiH, stigao je novi ispit za ekipu Sergeja Jakirovića – nastup u Ligi Šampiona. Prvak BiH nije imao mnogo sreće u žrijebu jer je za protivnika dobio Sheriff iz Moldavije, ekipu koja je u prethodnoj sezoni igrala grupnu fazu Lige Šampiona i čak savladala Real Madrid na Bernabeu.

Ipak, Sheriff je tokom prijelaznog roka znatno promijenio ekipu i neuigranost Moldavaca može biti šansa za Zrinjski iznenadi Sheriff.

Sheriff sa klupe predvodi hrvatski stručnjak, Stjepan Tomas, koji je ranije radio u Turskoj. Najskuplji igrač ekipe je defanzivac Gustanto Dulante, vrijedan 1.50 miliona Eura. Član Sheriffa je bh. fudbaler, Stjepan Radeljić.

Gostima se daju veće šanse za trijumf. Kladionica Meridian na dan utakmice nudi kvotu 2.20 na pobjedu Sheriffa. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

“Imamo najnovije informacije o njima, pripremili smo se dobro, pripreme smo iskoristili veoma dobro i spremni smo. Gledamo optimistično, stadion je rasprodan, a naš cilj je proći dalje. Smatram da imam kontinuitet, vidjet ćemo. Bit ćemo mnogo pametniji nakon prve utakmice. Ekipa je u dobrom stanju, pauza je bila kratka. Igrali smo tri jako dobro utakmice na pripremama, podijelili smo minutažu svima, te su svi spremni izuzev Jakovljevića i Jankovića“, rekao Sergej Jakirović.

Sheriff je već jednom igrao protiv bh. kluba u Europi. Bilo je to protiv Želje 2012. godine u okviru Europa Lige, a Plavi su slavili sa ukupnih 1:0.

Večerašnji meč se igra od 20:00 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)