Nakon dugo vremena van javnosti Bulend Biščević prošli je mjesec govorio za Reprezentacija.ba, a novo sjajno gostovanje ovaj zanimljivi i karizmatični bivši fudbaler imao je kod Sabahudina Topalbečirevića u emisiji TOP GOL.

Buki je prvi put govorio o ratnim danima, zarobljeništvu i patnjama na okupiranoj Grbavici, ali i dobroti svojih komšija koji su spasili njegovu porodicu i sa kojima i danas ima porodičan odnos.

Otkrio je kako je ranjen kasnije u Sarajevu, te da i danas ima gelere u koljenu od granate koja je napravila masakr u njegovoj blizini. Kasnije se kao maloljetni borac priključio odbrani svog Sarajeva.

“Uvijek smo bili ljudi, nikad nacionalisti” poručio je Biščević koji je rekao kako je Željezničar uvijek bio paradigma onog što je grad Sarajevo.

Legendarni kapiten Želje pričao je o svojim prvim danima u Želji kada je kao dječak prvog razreda dobio poziv da se priključi prestižnoj omladinskoj školi. Prisjetio se dana u Hajduku i prijateljstva sa Almirom Turkovićem, derbija protiv Sarajeva, ali i svih trenera na Grbavici, genijalnosti Milomira Odovića, ali i da ih je Amar Osim znao vezati konopcem na treninzima.

Smatra da se bolji fudbal igrao dok su u klubovima igrali igrači koji su od malih nogu imali taj klub u srcu, prošli sve kategorije od pijetlića, te da je taj kvalitet stvarao i reprezentativce BiH.

Otkrio kako je u Zrinjskom završio jer ga uprava Želje tada nije željela, ali i da je Zrinjski primjer kako trebaju raditi Sarajevo i Željo, dok je Dinamo uzeo kao recept za uspjeh klupskog sporta na Balkanu.

Nada se kako će novi ljudi u Željezničaru napraviti dobre poteze.

Sagovornici su se dotakli i Bukijevih 30 utakmica za BiH, posebno onih protiv Danske kada smo bili na korak do plasmana na EURO 2004.

Otkrili su i informaciju da je Ćiru Blaževića tada dijelilo 48 sati od preuzimanja Bosne i Hercegovine.

O stanju u reprezentaciji danas kaže kako želi da slijepo vjeruje kapitenu Edinu Džeki i njegovom mišljenju o selektoru Ivajlu Petevu, da mu želi osvajanje Lige Nacija, ali da ne vidi ono što bi želio vidjeti od takvog selektora i reprezentacije.