Selektor Bećiragić: Možemo do Svjetskog prvenstva

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine govorio nakon pobjede protiv Bugarske


Selektor Bećiragić: Možemo do Svjetskog prvenstva
Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je večeras u Skenderiji savladala Bugarsku 76:73, te tako prošla u završnu fazu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Nakon utakmice je konferenciju za medije održao selektor Adis Bećiragić, koji je bio sretan zbog svoje prve pobjede na klupi BiH.

“Sretni smo zbog pobjede koju smo ostvarili nakon poraza od Češke, bilo je teško igrati u ovakvim vremenskim uslovima. U trećoj četvrtini smo izgubili kontrolu utakmice, ali smo uspjeli ostvariti pobjedu”,rekao je Bećiragić, pa dodao:

Vjerujemo da možemo do Svjetskog prvenstva, ljudi koji nisu na terenu traže da mjere ekipe na osnovu nekih parametara, no ovdje je najvažnije da igra ekipa, a ne pojedinac. Naša reprezentacija je u prednosti jer ima dobru atmosferu, vjerujem da možemo napredovati i da smo konkurentni protiv svake ekipe.”

Bećiragić je potom nastavio.

“Došao sam prije šest dana, bilo je kako je bilo, u odbrani smo imali taktiku da rizikujemo druge igrače na uštrb Dee Bosta, išli smo na taj rizik jer smo vjerovali da on može riješiti baš kao što je Musa uradio kod nas. Razmišljali smo da ako neko mora da nas dobije, da ne dobije Bost nego neko drugi. Karakter igrača se teško mijenja, to će biti najveći problem, za mene, ali i za bilo koga. Ako uspijemo u tome, biće puno bolje”, rekao je selektor, prenosi Sport1.ba.

O šansama u drugom krugu kvalifikacija Bećiragić kaže:

“Mi smo dobro uvijek igrali kvalifikacije, ako pamtite još od vremena kada sam ja igrao. Kako će biti ove godine? Ja se nadam i očekujem da ćemo biti dobri. Drugim ekipama fali zajedništva, to može biti naša prednost, to će biti jedan dio posla da taj kvalitet ujedinimo u jedinstvo i bićemo konkurentni. Imamo karaktetne momke koji ginu za ovaj dres, pokušaćemo dići kvalitet ekipe na veći nivo.”

Svoj komentar dao je i Amar Gegić, koji ističe da je ekipa unijela nešto novo u igru, ali da će trebati još vremena da se poboljša igra.

“Već smo ovdje desetak dana zajedno, unijeli smo mnogo novih stvari u našu igru, sigurno će trebati vremena da poboljšamo našu košarku i da ćemo izgledati bolje na terenu. Sada je bilo bitno da pobijedimo, idemo sljedeći korak, novo okupljanje i borba za nove pobjede“, rekao je Gegić.

Priznao je da je odigrao lošije ove dvije utakmice, a onda se uključio i Adis Bećiragić koji je isto konstatovao da je Gegić odigrao loše, ali da je zato na treninzima uvijek na 100%.

“Duga mi je sezona bila, mislio sam da ću ostati u ritmu, ali je bila drugačija reakcija. Pokušao sam dati maksimum, ali nadam se da će biti bolje”, rekao je Gegić, a onda se uključio Bećiragić u odgovor.

“Amar je igrač koji je igrao loše i zato je tu. On je naš najvažniji igrač jer ovu ekipu drži na svojim leđima. Čast mi je raditi sa njim, nijednu vježbu na treningu nije uradio ispod sto posto, to je momak kojeg bi svaki selektor poželio.”

Zaključio je potom Gegić odgovor:

“Deset dana je mali period za pripremu nečega. Nadam se da će to u budućnosti biti bolje, pozitivna energija vlada u svlačionici.”

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

10 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Edin Jusic
05.07.2022. 08:47

Beciragiuc ne seri. Ti ne mozes nigdje. Totalni si levator. Veze nemas o kosarci. Ja se sjecam dok si za reprezentaciju igro nisi mogo prevesti loptu. Markovic ti nije dao ni da igras. Ne mogu te smisliti. Je…bo…te onaj ko te doveo na klupu.
U dvije utakmice niti jedan napad niste odigrali. Sve se svodi na izolaciju i na pick and roll igru. NISTA! O! Zero!

BosEro
05.07.2022. 10:26

Yebo te ko te dovede na klupu repke.
Vedran je bugare razbio sa 40 razlike bez Muse u kadru.Odbrana je bila tip top a sad puše na sve strane. Bolje ti je da ideš doj nisi sjebao ono što je Vedran teškom mukon izgradio. Uostalom, kako te nije bilo sranota preuzeti repku na onakav način imaš li obraza?

Drot
05.07.2022. 10:28

Ja mu Italiju nikad oprostiti neću

Mirna
05.07.2022. 10:33

Ovaj veze nema, nije mogo ni jedan iole dobar evropsli tim voditi a sad ga sda poslala da razhebe reprezentaciju.

Plava 9.
05.07.2022. 10:36

Koja je ovo prevara od čovjeka.
Pozvao igrače na pripreme 5 dana prije tekme pa se onda javno žali da su imali premalo vremena za pripreme. Alibi selektor.

Zlatko
05.07.2022. 10:38

Veedraneeee vratiiii seee

Anonymous
05.07.2022. 11:17

Kod nas uspjesne skidaju a levate postavljaju
Ko u svakom sportu
U svakom savezu samo lopovi

Mire
05.07.2022. 12:16

JB..o vas Vedran, bio i otišo. Čovjek je tu i pobijedio je. Što se tiče izjave, imamo mi zajedništvo samo nismo uigrani, znači zajedništvo nam pretanko. Trebat će duže i jake pripreme za naredni ciklus.

Anonymous
05.07.2022. 16:46

Bio LOŠ igrač,sad je LOŠ selektor. Ukopat će našu košarku. Forsira igrače slične sebi, primjer Adin Vrabac. Pratite momka u igri, veze nema ni u odbrani, a kamoli u napadu. A zamislite koju minutažu provede na terenu. S takvim igračima i takvim selektorom – postat ćemo kanta za nabijanje koš razlike. On je podoban i poslušan KS BiH – i zato je tu. Nema tri čiste o košarci. A MUSA, je samovoljan, umišljen i bezobrazan. Upropastio je, i upropastit će, još mnoge utakmice. Kako za klum može, jer hoće! A za repku ne moće – jer neće, za… hebava se!… Read more »

Cera
05.07.2022. 18:18

“Amar je igrač koji je igrao loše i zato je tu”. Cccccccc svašta Ko je slušao na time out-u čovjek nezna sta priča zapetlja sam sebe kad crta akciju. Igrači izadju na teren izgube se. Sve u svemu loše postavke i loše taktike. Vedran je deset svjetlosni godina ispred njega. Nadati se da će sa Nurkićem ovo biti puno bolje. P.S. Tačno kad čovjek skonta, taktički se od strane politike uništava svaki sportski uspjeh naše BiH…Nek nam je Bog na pomoći. Volim te BiH 🇧🇦🇧🇦🇧🇦🇧🇦