KoÅ¡arkaÅ¡ka reprezentacija Bosne i Hercegovine veÄeras će od 20,00 sati izmeÄ‘u dva koÅ¡a na parketu dvorane Mirza DelibaÅ¡ić igrati kljuÄni meÄ prve faze kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.

Zmajevi će ugostiti Bugarsku, koju su u drugom kolu savladali u Botevgradu 75:85. MeÄ‘utim, Bugari su sada potpuno druga ekipa u odnosu na taj susret, s obzirom da su jaÄi za svog najboljeg igraÄa Aleksandra Vezenkova (Olympiakos) i natuzalizovanog Amerikanca Dee Bosta (Galatasaray).

Pobjeda naÅ¡em nacionalnom timu donosi plasman u drugi krug kvalifikacija, Äak i poraz manji od pet poena razlike. No, potpuno je jasno da Zmajevi neće kalkulisati, već svim silama pokuÅ¡ati ostvariti trijumf.

Bosna i Hercegovine je prije nekoliko dana poražena od favorizovane ÄŒeÅ¡ke, ali su veÄeras Zmajevi apsolutni favoriti.

Kladionica Meridian na dan utakmice nudi kvotu 1.38 na pobjedu BiH. Ostale kvote s ovog duela možete pogledati ovdje.

“Ne pravimo kalkulacije i želimo izgraditi tim. Svaki naÅ¡ trening i sastanak pravimo s dugoroÄnim ciljem da napravimo ekipu koja će u svakom momentu da zna Å¡ta igra i kako igra. To u prvoj utakmici nismo imali. Ova utakmica s Bugarskom je prilika da pobijedimo i igramo bolje da bi doÅ¡li u situaciju da možemo ravnopravno igrati sa svim ekipama na Eurobasketuâ€, kaže selektor Adis Bećiragić.

PodrÅ¡ka publike je neophodna. ViÅ¡e puta su bh. reprezentativci naglasili koliko im znaÄi taj vjetar u leÄ‘a. NavijaÄi su nerijetko naÅ¡ Å¡esti igraÄ, neka tako bude i veÄeras. Ulaznice se mogu kupiti online ili na prodajnima mjestima Kupikartu.ba.

Utakmica poÄinje u 20 sati.

Direktan TV prijenos možete gledati na SportKlubu.

(Reprezentacija.ba)