U posljednjem kolu grupe F kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo reprezentacija Bosne i Hercegovine igra u ponedjeljak od 20,00 sati u Skenderiji igra važnu utakmicu sa Bugarskom, piše Bhbasket.

Pobjeda je, sudeći po situaciji na tabeli, imperativ i toga moraju biti svjesni reprezentativci Bosne i Hercegovine i navijači.

Bugarska hvata posljednji voz, pojačana euroligaškim igračem Sašom Vezenkovim, i njima je potrebna pobjeda od 5 poena razlike da se plasiraju u naredni krug kvalifikacija. U tom slučaju potrebna im je i pobjeda Litvanije nad Češkom (duel se igra u ponedjeljak od 18,30 sati).

No, ako Češka pobijedi Litvaniju onda je Bugarima potrebna pobjeda od 11 poena razlike kako bi u međusobnom omjeru bili bolji od BiH.

Naime, Bugari imaju bolji skor od Češke. Pobijedili su ih kod kuće 79:70, a poraženi su na gostovanju 83:80.

Bugari su od Bosne i Hercegovine u Botevgradu poraženi sa 75:85 i u slučaju najcrnjeg scenarija za nas, da pobijede sa +11, Bugari idu u dalje kvalifikacije.

Češka ima bolji skor od Bosne i Hercegovine. Poraženi su u Sarajevu 97:90, a u petak su slavili sa 93:81. Ukoliko Bugari dođu do željene pobjede reprezentacija Bosne i Hercegovine će završiti kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Bilo je pitanje zbog čega Česi protiv naše reprezentacije “love” +14. Česi su uspjeli na trenutnoj tabeli preteći BiH, ali nisu zabetonirali drugu poziciju za koju im je bila potrebna pobjeda od 14 poena razlike. Za drugu poziciju potrebno im je čudo u Litvaniji, piše Bh.basket.

(Reprezentacija.ba)