Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (16) je u petak osvojila zlato u disciplini 200 metara delfin na Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu.

Lana je nakon utrke govorila za zvaničnu stranicu Olimpijskog komiteta BiH.

“Jako sam sretna i zadovoljna, posebno jer sam tek došla sa Svjetskog prvenstva tako da je ovo dio jednog velikog trenažnog procesa. Mnogo mi je drago što sam uspjela zadržati dobru formu i otplivati ovako značajan rezultat. Ovo je vrlo značajno za državu. Moram se zahvaliti svima u državi za podršku, Olimpijskom komitetu BiH i mojim kolegama. Zaista, jako sam sretna”, riječi su Lane.

Veliki uspjeh Lane prokomentarisala je i njena trenerica Alena Ćemalović.

“S obzirom na određeni pritisak kada smo se spominjali kao prva zlatna medalja, drago mi je da smo to ispunili. U subotu je na rasporedu novi nastup a onda idemo i na Europsko juniorsko prvenstvo tako da smo ovog ljeta mnogo zauzeti”, kazala je trenerica Lane Pudar.

Inače, Lana već danas nastupa u disciplini 50 metara delfin, dok će u ponedjeljak plivati u disciplini 100 metara delfin.

Naša plivačica će u ponedjeljak nakon nastupa u disciplini 100 metara delfin odmah otputovati za Bukurešt, gdje je očekuje Europsko juniorsko prvenstvo u plivanju.

(Reprezentacija.ba)