Proteklih jedanaest dana Gradiška je bila mjesto okupljanja ljubitelja malog fudbala. Na „Bravo turniru“ za golove su se borile 42 ekipe u kategorijama seniori i radničke igre, a sinoć je odigrano veliko finale.

Najbolja radnička ekipa bila je ”Špediteri”, a među seniorima su slavili ”SU Drinić”. Nakon finalne utakmice, za više od 1000 gledalaca, upriličen je spektakularni vatromet. Kompanija Mozzart je drugu godinu zaredom podržala turnir, a posjetiocima su obezbijedili vrijedne nagrade.

Foto: Mozzart

-Mi smo stvarno zadovoljni Mozzartovom podrškom. Pratimo sve njihove društveno odgovorne akcije, pa nam je zaista drago da smo i mi dio te veoma korisne priče za domaći sport koju svakodnevno podržavaju kroz razne donacije i sponzorstva. Srećni smo što su nas podržali ove i prošle godine i nadamo se nastavku saradnje- kaže Borislav Božić, jedan od organizatora iz Udruženja „Naša Sava“ Gradiška.

„Bravo turnir“ se održava već šest godina, a ovaj put su se za titule borile 24 ekipe seniora i 18 ekipa na radničkim igrama, mahom iz Gradiške i okolnih opština. Ukupan nagradni fond iznosio je 10.000 KM, pa je prvoplasiranim seniorima pripalo 7.000 KM, a drugoplasiranoj ekipi 1.000 KM. U kategoriji radničkih igara pobjednici su nagrađeni sa 1.500, a druga ekipa sa 500 KM.

Foto: Mozzart

Nagrada za najmlađu ekipu u radničkim igrama otišla je u ruke igračima ”Policijske uprave Gradiška”, a za najstariju ”Vodovod a.d. Gradiška”. Za najboljeg golmana radničkih ekipa proglašen je Mladen Čikić (Prima ISG), najbolji strijelac je bio je Milan Kapetanović (Prima ISG), dok je nagradu za najboljeg igrača turnira u ovoj kategoriji osvojio član pobjedničke ekipe (Špediteri) Aleksandar Vujatović.

Foto: Mozzart

U seniorskom dijelu najbolji golman bio je Nenad Vasić (Montaža Dabić), najviše golova postigao je Draško Lolić (Montaža Dabić), dok je pehar za najboljeg igrača turnira pripao Igoru Mirkoviću (SU Drinić).

Turnir je i ove godine imao humanitarni karakter, pa se svakodnevno skupljao novac za Udruženje ”Diši za život” za oboljele od karcinoma pluća. Takođe, finalisti radničkih igara dio osvojene nagrade donirali su Udruženju oboljelih od raka.

(Sponzorisani tekst, 18+)