Reprezentativcu Bosne i Hercegovinu, Anelu Ahmedhodžiću (23), danas istiće posudba u francuskoj Bordeauxu koji po ugovoru ima pravo otkupa od Malmoa, ali od toga neće biti ništa.

Bordeaux je ispao iz Ligue 1 i nekadašnji francuski prvak nije u situaciji da izdvoji nekoliko miliona Eura za bh. defanzivca.

Navijači, ali i rukovodstvo kluba žale za Ahmedhodžićem koji je proteklu polusezonu pokazao jako dobre igre u dresu Žirondinaca, a pored njegove defanzivne igre izuzetne hvale igru s loptom i njegova dodavanja.

Anel je u dresu Bordeauxa za pola godine odigrao 15 utakmica, svih 15 kao starter, a najćešće je bio najbolje ocijenjeni defanzivac svog tima prema analizi portala SofaScore.

U teoriji, nakon današnjeg isteka posudbe Ahmedhodžić se vraća u Malmo, ali je nekoliko klubova zainteresovano za njegove usluge.

Britanski TheStar prenosi da Sheffield United želi dovesti bh. reprezentativca u svoju zadnju liniju. Trener Sheffielda je navodno već saopštio Anelu i njegovim predstavnicima da ga želi dovesti i da je ponudu Malmo već prihvatio.

Englezi još prenose da Ahmedhodžić mora odgovoriti da li je zainteresovan za povratak u Englesku, ranije je igrao za Nottingham Forrest.

Sheffield United je prošlu sezonu okončao na petom mjestu u Championshipu, a potom je u polufinalu play-offa poražen od Nottinghama. Cilje za ovu sezonu je povratak u Premiership.

(Reprezentacija.ba)