U Plavom salonu stadiona Grbavica održana je redovna sjednica Skupštine FK Željezničar na kojoj je za strateškog partnera izabran Eldin Diglisić, a o tome je za Avaz govorio Mehmed Baždarević.

Baždarević je bio jedan od ljudi koji je povezao Eldina Diglisića i rukovodstvo Želje.

“Nagovorio sam ga da dođe, a sad on pritišće mene da se vratim i ja. Rekao mi je, trenutno ne radiš nigdje – dođi i pomozi mi bar šest mjeseci. Ne znam, vidjet ću. Ustvari, on treba doći na zvanični potpis ugovora, nakon odluke Skupštine FK Željezničar”, kaže Meša pa dodaje:

“Mislim da je njegov dolazak jako dobra, ozbiljna stvar. I za Želju, i za naš fudbal, uopće – da se neke stvari drugačije stave na svoje mjesto. Eldinov dolazak će sigurno pomoći da Željo izađe iz teške situacije, ali moja želja je da se pravi klub i nešto što će ostati trajna vrijednost, istakao je popularni Meša, koji se jučer vratio u Sošo iz Alžira, gdje je obavio pregovore s dva kluba.”

Nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine ima nekoliko ponuda, ali ne ide mu se u Alžir.

Podsjetimo, FK Željezničar je u ponedjeljak imao sjednicu Skupštine na kojoj su za novog strateškog partnera odabrali Eldina Diglisića, biznismena iz SAD-a.

(Reprezentacija.ba)