Novi kondicioni trener Sarajeva koji je stigao iz Veleža, Jasmin Trnovac, govorio je za Bordo TV.

“Dvije sedmice su prošle, akcenat je bio na fudbalskoj kondiciji i na tom nekom taktičkom pomjeranju, sami izlazak i visoki presing koji zahtijeva visokointenzivnu trku i sprint. Dio toga probali smo demonstrirati protiv Iskre, zadovoljni smo s mnogo stvari, s nekima nismo, a to ćemo probati ispraviti kroz trenažni proces”, rekao je Trnovac pa dodao:

“Kroz trenažni proces mi stalno probamo da osvježimo ekipu pred utakmicu, da bi se što bolje oni mogli prezentovati. Kad sad uporedimo Kup utakmicu s Veležom i ovu utakmicu s Iskrom, dosta se vidi pomak u tom “high-intensity” trčanju i u sprintu. Neke smo granice pomjerili, zasad to ide dobro, ali ima vremena da podignemo na još viši nivo.”

“Kada uporedimo čisto broj pretrčanih kilometara naših igrača i igrača u Ligi prvaka, to je vjerovatno tu negdje. Međutim, razlika je upravo u tom trčanju u visokom intenzitetu. To uslovljava i sjeckanje igre od strane sudije. Znate da se kod nas utakmica aktivno igra od 45 do 50 minuta. Naprimjer u francuskoj ligi je to otprilike 65 minuta”, rekao je Trnovac.

(Reprezentacija.ba)